Az év végére összegyűjtöttük nektek az idei mozis termésből azokat a filmeket, amelyek leginkább a szexualitás körül forogtak, akár ilyen, akár olyan módon. Jó szórakozást hozzájuk, és bizsergető filmélményeket – 2016-ban is!

Szerelem

A provokálást módfelett kedvelő Gaspar Noé legújabb rendezésében egy régi poén válik valósággá: pornófilm 3D-ben, térhatásban felénk érkező spricceléssel. Persze nem csak pornófilm a munkája, egy szerelmi háromszöget is elmesél benne sok érzelemmel – de attól még élesben dugnak a filmvásznon. 

A szürke ötven árnyalata

Bármit is gondoljunk a minőségéről, az kétségtelen, hogy ez volt az a mozifilm idén, ami a legtöbb emberben ébresztett fel szexualitással kapcsolatos gondolatokat, talán vágyakat is. Emellett pedig beemelte a köztudatba a BDSM-et, noha meglehetősen ellentmondásos módon. És a szexjelenetei sem voltak túl bevállalósak és erotikusak. Na jó, szóval bármit is gondoljunk a minőségéről, stb.-stb. 

The Duke of Burgundy

A Magyarországon élő angol rendező, Peter Strickland hazánkban forgatta le ezt a hatvanas-hetvenes évek erotikus filmjeinek hangulatát megidéző művészmozit – két nőről, akik uralkodó és alárendelt szerepeket felvonultató szerelmi kapcsolatban élnek egymással. És még az sem biztos, hogy az a domináns, aki elsőre annak látszik. 

Magic Mike XXL

Hogy maradhatna le a listánkról a film, aminek mindenekfelett álló, első számú célja, hogy minél több kockahasat és kidolgozott férfitestet megmutasson a vásznon? A történet talán nem is túl lényeges ezek után, de a maga komolytalanságában még ezen a téren sem teljesít rosszul 2015 mozis évének csődöre. 

Julie kisasszony

Úrnő és szolga a szerelmi felállás a Strindberg drámájából készült kosztümös filmben – szexuális értelemben viszont épp a fordítottja. Jessica Chastain és Colin Farrell párosának pedig elhisszük, hogy a legszívesebben széttépnék egymást. 

Kéjlak

Ebben a jó kis régimódi erotikus thrillerben női hullát találnak egy lakásban – egy olyan lakásban, amit öt férfibarát közösen bérelt, hogy ott bonyolítsák le az alkalmi szexuális légyottjaikat. A kihallgatásukon megelevenednek az előzmények: izgalmas kirakós játék, pikáns kalandokkal. 

A (sz)ex az oka mindennek

A történet férfi és női főszereplője egy szexfüggők számára tartott terápián találkozik hosszú évek után újra – és megpróbálnak segíteni egymásnak, a régi barátságukat felelevenítve. Közben viszont egyre jobban vágynak egymásra – miközben, ugye, épp a szexről próbálnak lejönni.