Régebben azt hittük, hogy ami az análszexet illeti, nincs új a nap alatt, de tévedtünk. Nicki Minaj és Lil' Kim dalba foglalja fenéknyalással kapcsolatos élményeit, Chris Brown „Eat da booty!" hashtaggel tölt fel magáról képet az Instagram-oldalára. A Csajok (Girls) című sorozat Marnie-ja (Allison Williams) megmutatja a nagyvilágnak, milyen élvezetes is tud lenni, ha egy férfi a nyelvével izgatja a hátsóját. Úgy tűnik, a mainstream kultúra felkarolta a korábban tabutémának számító anális-orális szexet, ami nem új keletű jelenség, csak most nyíltan beszélünk róla. 

Análisan fixáltak vagyunk

Kíváncsi vagy rá, mi a közös Richard Freiherr von Krafft-Ebingben és Drake-ben? A híres szexológus és a kanadai rapper egyformán érdeklődött az ánusz orális izgatása, szaknyelven anilingus iránt, de míg előbbi komoly kutatásokat végzett a témában (ő alkotta meg a latin kifejezést), utóbbiról csak annyit lehet elmondani, hogy megszállottan imád női hátsókat nyalni. „2015 a fenék éve volt”, mondta a Csajok sztárja, Alex Karpovsky, amikor a fent említett ominózus jelenetről faggatták, Amanda Hess Los Angelesben élő újságíró arról írt cikket, hogy a férfiak olthatatlan kíváncsisággal fordulnak a „titkos kapu” felé. 

Forrás: Dreamstime

Nagyon úgy tűnik, hogy az egykor deviánsnak és bűnösnek kikiáltott szexuális érintkezési forma reneszánszát éli. Hogy miért? Bizonyos kulturális jelenségek, amiket a társadalom korábban marginalizált vagy elnyomott, elkerülhetetlenül beszivárognak a mainstream irányzatok közé, és ez alól a popónyalással kapcsolatos vágyak sem kivételek. Az anális fixáció is egy olyan jelenség, amely kétségtelenül szorosan kapcsolódik napjaink fenék (pontosabban szólva nagy fenék)-kultuszához. A hátsó fertály – leginkább olyan sztároknak köszönhetően, mint Jennifer Lopez, Beyoncé vagy Kim Kardashian – gyakorlatilag több figyelmet kap, mint valaha, így a férfiak figyelme maximálisan erre a testrészre irányul. 

Forrás: Dreamstime
Róbert 44, üzletvezető:
„Egy alkalommal a feleségem felajzottságában belenyalt a fenekembe. Először meglepődtem, mivel előtte még senki nem érintett így meg, de utána már nagyon élveztem. Teljesen rákattantam a témára, és ezeknek a szeánszoknak a gondolata mindig izgalommal tölt el. Amikor a párom elkezdi nyalogatni az ánuszomat, kőkemény erekcióm lesz, és nagyon közel járok az orgazmushoz. Azért azt elárulom, hogy szívesen játszadoznék az ő popsijával is, de a feleségem inkább a hagyományos szexet szereti.”

Hátsó élvezetek – mindenkinek

A híres sztároknak, a népszerű sorozatoknak és az interneten megjelenő cikkeknek köszönhetően a fenék orális ingerlése ma már nem számít bűnös vagy gusztustalan cselekedetnek. A kutatások is arra világítanak rá, hogy a popónyalás iránti rajongás nem a meleg pasik kiváltsága. Az Indianai Egyetem néhány évvel ezelőtti felmérése szerint a megkérdezett heteroszexuális férfiak 24%-a kényeztetett női feneket orálisan, és 15%-uknál a partner viszonozta ezt.

Forrás: Dreamstime

És egy másik sokatmondó adat: az amerikai Centers for Disease Control and Prevention vizsgálati eredményei azt mutatták, hogy a heteroszexuális férfiak 44%-ának, míg a nők 36%-ának rendszeresen van része anális-orális szexben. Talán már ebből is kitűnik, hogy a nemi aktusok jóval változatosabbak, mint az a sokat emlegetett „vaníliaszex”. Ha szélesítitek a szexuális repertoárt új dolgok kipróbálásával, még jobbá tehetitek a közös együttléteket, és a kapcsolatot magasabb szintre emelhetitek. 

Forrás: Dreamstime
Adri 32, sminkes:
„Az utóbbi időben úgy vettem észre, hogy egyre több férfi rajong a fenéknyalásért. Tudom, hogy hülye kérdés, de mi a jó ebben? Az orális szexszel nincs bajom, sőt élvezem adni és kapni, de ezt a popsimániát egyszerűen nem értem. A végbélnyílás az a hely, ahonnan a széklet távozik, ráadásul komoly fertőzéseket is össze lehet így szedni. A pasik jó dolgukban már nem tudják, hogy mit csináljanak. A nők meg asszisztálnak ehhez.” 

Megfelelő helyen és megfelelő hangulatban

Egyes szakértők szerint a heteroszexuálisak közötti fenéknyalás teljesen normálisnak nevezhető, és az orális szex egy izgalmas variációja, ami gyakran az anális közösülés előfutára lehet. A végbélnyílás és környéke rengeteg idegvégződéssel rendelkezik, így a nyelvvel, szájjal történő izgatása élvezetes lehet mind a férfinak, mind a nőnek. Természetesen itt is be kell tartani az alapvető szabályokat, és az anális szexhez hasonlóan megfelelő személy, hely és hangulat kell hozzá. Amíg nem ismered eléggé a másikat, felesleges előhozakodni a témával, mert könnyen zsákutcába kerülhetsz. 

Forrás: Dreamstime

A kommunikáció és a másik fél beleegyezése nyilvánvalóan alapvető fontosságú, mielőtt elkezdenéd felfedezni a párod erogén zónáit. Az ilyen típusú szexuális érintkezést lehet higiénikusan és biztonságosan művelni, ami izgalmas élményt szerezhet mindkettőtöknek. Alapos tisztálkodás után következhet az ánusz nyalogatása, ám ajánlott az óvszerhasználat, amivel csökkenthető a szexuális úton terjedő fertőzések kockázata. 

Forrás: Thinkstock
István 38, műszaki informatikus:
"Én imádom nyalogatni a popsit, de az is beindít, amikor a barátnőm csinálja ugyanezt. Egyáltalán nem találom undorítónak vagy ilyesmi, sőt, néha még egy kicsit jobban is kívánom a fenekét, mint a punciját. Szerintem ezzel nincs semmi probléma, és ha mindketten nyitottak vagyunk a dologra, akkor miért ne csinálhatnánk?"

A Life.hu szakértője, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus felhívja a figyelmet arra, nem attól lesz minőségi és változatos a szexuális együttlét, ha mindent kipróbálunk, amiről hallunk, vagy amit épp divatba hoznak. „A szexualitást mindenki másként éli át, és itt is megfigyelhetők bizonyos trendek, ám ezekkel nem mindenki tud azonosulni, nem is kell. A szexben az a legfontosabb, hogy csak olyasmit tegyünk, ami számunkra és a partnerünk számára is elfogadható, és semmiképp sem generál megfelelési kényszert bennünk. Merjünk kísérletezni, de ne mindenáron! Ha hajt bennünket a kíváncsiság, de nem rendelkezünk kellő információval, vagy egy kicsit bizonytalannak érezzük önmagunkat, beszélgessünk erről a párunkkal, és hiteles forrásból tájékozódjunk bővebben a témáról.”