Mármint nem az életben első szex, hanem egy új partnerrel történő első ágyba bújás esetéről van szó - ami bizony ugyanannyira tud stresszes, mint izgató is lenni, többek között a két ember habitusától és  attól függően, mennyire illenek egymáshoz. Férfiakat kérdeztünk, hogy ők hogyan élik meg az ilyen helyzeteket.

Ennél csak jobb lesz

„Azt szoktam mondani az első szex után az új barátnőknek: ha ezzel elégedett voltál, akkor örülj, mert ennél csak jobb lesz. Ugyanis megfigyeltem, hogy valahogyan mindig első alkalommal nyújtom a leggyengébb teljesítményt. Biztos stresszes vagyok, aggódom, mik az elvárásai, mennyire felelek meg nekik stb. És ugye pasiként sokkal látványosabb, ha ez ember nincs a topon...

De ha ilyenkor türelmes a másik, és rám szánja az időt, hogy egymásra hangolódjunk, akkor az első is lehet jó élmény. Szerencsére így szokott történni, mert szerencsére jól választok. Valószínűleg ideges is azért vagyok, mert jól szoktam választani, és fontosnak érzem a másikat, nem akarom elszalasztani, lelombozni.” (Tamás, 33, ügyvezető)

Forrás: Dreamstime

Ajtóstul a házba

„Én azt vettem észre magamon, hogy az első alkalommal annyira vágytam a másikra, hogy sokkal türelmetlenebb voltam, és esetleg akkor is ajtóstul rontottam a házba, ha amúgy több türelemre lett volna szükség. Tudod, van az a helyzet, amikor már teljesen egyértelmű mindkettőtök számára, hogy ebből a valahányadik találkozásból szex lesz, már ott vagytok valamelyikőtöknél, satöbbi. Na én ilyenkor sokszor nem bírtam magammal, és egyből a lényegre tértem volna, pedig a nők többsége még ilyenkor is igényelne egy kis felvezetést, beszélgetést, mittudomén,

hiába tudja ő is, hogy utána úgyis szex lesz.

Volt már, hogy emiatt kellemetlen helyzetek következtek, volt, hogy teljesen el is szúrtam így. És volt, aki szépen elmondta, hogy neki mi ezzel a baj, így aztán a megfelelő mederbe tudtuk terelni a dolgot. Na ő most a feleségem.” (Andor, 43, jogász)

Lefelé a lejtőn

„Nem vagyok a hosszú kapcsolatok híve, sosem mentek nekem, valószínűleg mert sosem vágytam rá igazán. Inkább az alkalmi kalandok és a szeretői viszonyok a nekem való műfajok. És rendszeres, hogy az első szex a legjobb valakivel, és onnantól már csak lefelé vezet az út...

Az első mindig izgalmasabb, mindig újdonság, mindig nagy a szenvedély, mindenki belead mindent, sokszor spontán is a dolog. Aztán jön az ellaposodás, legalábbis számomra. Azt mondjuk nem tudom, hogy azért nem bírom a hosszú kapcsolatokat, mert nekem az első szex a legjobb, vagy azért az első szex a legjobb nekem, mert nem bírom a hosszú kapcsolatokat. Egyszer majd talán megkérdezek erről egy pszichológust. Nőit.” (Imre, 27, pultos)

Forrás: Dreamstime

Némi segédeszközök

„Nálam fordítottan arányos az első alkalom idegessége és az illető nővel kapcsolatos érzelmeim. Ha bele vagyok zúgva, akkor könnyen rágörcsölök a dologra, ha pedig semmit se jelent, csak egy szexkaland, akkor eszembe se jut, hogy mi baj lehetne. Szerencsére ezt az évek és partnerek hosszú sora alatt kifigyeltem magamon, és most már ki tudom küszöbölni.

Például egy kis alkohollal, de azt is meg kellett tanulni, hogy abból meg mennyi az, ami még nem hátráltat egy másik fronton, ugye... Sőt, az utóbbi időben előfordult, hogy nem szégyelltem ilyen első alkalomra potencianövelőt is bevetni. Hisz ha segít nekünk az orvostudomány, és csak arról van szó, hogy azt akarom biztosan megmutatni, amit tudok amúgy is, miért ne?” (Zoltán, 39, informatikus)

Csak lazán

„Nincs különösebb elsőszex-parám, akivel összepasszolunk, azzal úgyis működni fog a dolog elsőre is. Akivel meg nem, azzal később se - hát igen, volt már ilyen is.

Nagy élmény felfedezni valakinek a testét és azon keresztül a gátlásoktól megszabadult legbelső énjét is így először, emiatt talán az első szex a leginkább eseménydús, legtöbb benyomást adó.

De aztán a későbbi alkalmakkor, az összeszokás és egymás alaposabb felfedezése után maga az élvezet sokkal nagyobb lesz nekem. Sőt az izgalom is, ha mindketten teszünk érte.” (Dávid, 36, fotós)