Még mostanság is találgatják, létezik-e a G-pont. Tegyük fel, hogy mindez nem csak egy mítosz, több kutató is állítja ugyanis, hogy ők tudják a nagy igazságot a hüvelyi orgazmusról, és azt is elárulták, hogy hol is van az a misztikus G-pont.

Az emberiség egyik nagy rejtélye közé tartozik a G-pont létezése. Két olasz szexológus például azt állítja, végleg megcáfolták azt a tévhitet, hogy létezik hüvelyi orgazmus, ugyanis szerintük a női anatómia miatt

csak a csikló ingerlése vezethet valódi orgazmushoz.  

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A két olasz kutató a Clinical Anatomy című folyóiratban tette közzé legújabb kutatásai eredményét. Vincenzo Puppo, az Olasz Szexológiai Központ munkatársa és szerzőtársa, Guilia Puppo szerint nem létezik (és nem is létezhet) hüvelyi orgazmus és az állítólag a hüvely falában lévő, misztikus G-pont sem. 

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Az ellentábor

Ám a másik tábor képviselői is erősen kiállnak a véleményük mellett, sőt! Állításuk szerint azt is tudják, hogy hol van az pont a hüvelyen belül,

ami izgatás hatására biztos, hogy eljuttatja a nőket a csúcsra. 

A német Ernst Grafenberg az ötvenes években mutatott rá először a G-pont létezésére. A hetvenes években már azt is tudni lehetett, hogy a csikló izgatásával még könnyebben juthatunk el a csúcsig.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Nemrég egy dr. Charles Runels nevű orvos rántotta le a leplet a G-pontról: szerinte a G-pont nem létezik, ha pedig mégis, nincs konkrét fizikai szerkezete. Helyette viszont van O-pontunk, amely a csiklóhoz közeli területet és a hüvely belső részét jelöli.

A női pénisz

Mindezek alapján sajnos nem lettünk okosabbak, ráadásul ezzel kapcsolatban a nők véleményére hagyatkozhatunk leginkább, ám ez is eléggé megoszlik. Az viszont biztos, hogy az erekcióra képes szervek közé tartozik a csikló, így valamennyi női orgazmus kulcsa is ez, állítja egy tanulmány. A csikló a nő legfontosabb erogén zónája, gyakran hívják „női pénisznek” is, mivel hasonlóképpen épül fel (és hasonló eredetű) mint a férfiak hímvesszője.

Az erekcióra képes női szervek anatómiai felépítéseForrás: Wikimedia Commons