Az alkalmi szexet (is) élvező férfiak spermájának jobb a minősége, és az orgazmust is gyorsabban érik el – állítják amerikai tudósok. A szakemberek szerint valószínű, hogy a terméketlenségi-ráta erősen alulreprezentált, mivel a spermamintát mindig új, ismeretlen nők képeinek megosztása után produkálják a férfiak.

“A férfiak jelentős részét olyannyira felizgatja egy új, ismeretlen nő látványa, hogy a spermájuk minősége is jobb lesz, és az orgazmust is hamarabb érik el. Ez azonban azt is jelenti, hogy újra kell vizsgálnunk a terméketlenséggel foglalkozó kutatásokat hiszen azok ismeretlen nő képeit használják stimuláló eszközként, így a kapott spermaminta értelemszerűen jobb lesz” - vélekedik a kutatás vezetője.

Thinkstock

A kutatásban 21 heteroszexuális, egészséges, szexuális problémával nem küzdő, káros szenvedéllyel nem rendelkező férfi vett részt, mindannyian 18 és 23 év közöttiek. Mindegyik férfi hét spermamintát adott le 15 nap leforgása alatt. A résztvevők ugyanabban a teremben néztek egyedül erotikus filmet, nagyjából ugyanabban az időben, 48 és 72 óránként.

A felvételek hárompercesek voltak, és addig ismétlődtek, amíg a férfi ejakulált. Hat film ugyanazt a férfit és nőt mutatta akció közben, de mindig más volt a póz és a kontextus. A hetedik klip ehhez képest ugyanazt a férfit mutatta, de egy egészen más típusú, alkatú nőt. Kiderült, hogy az idegen, új nő megjelenése nem csak az orgazmust tette jóval gyorsabbá, de a sperma minőségén is javított.

A szakemberek szerint a jelenség oka az evolúcióban keresendő: a férfi ösztönösen verseng a többi férfivel, ha ismeretlen nőt tehet magáévá, hogy ő legyen a legesélyesebb arra, hogy génjeit továbbörökítse.