Sokan azért képtelenek az orgazmusra, mert nem ismerik kellőképpen a saját testüket. Most azonban összegyűjtöttünk néhány tényt, amelyet neked is érdemes tudnod a nemi szervedről.  

A hüvelyváladék

A hüvelyben olyan váladék termelődik, amely nedvesen tartja a vaginát. Ez a váladék az intimzóna tisztán tartásáért is felel. Ezért sem érdemes a hüvelyedet szappannal, tusfürdővel tisztítani, valamint a hüvelyöblítést is felejtsd el! Ez a szeméremajkakra nem vonatkozik, de beljebb ne merészkedj!

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Öregszik

Az idő minden testrészeden nyomot hagy, és ez alól a nemi szerved sem kivétel. Amint csökken a szervezeted ösztrogéntermelése, a szeméremajkak és a csikló is összezsugorodik. Aggodalomra azonban semmi ok! Ez a folyamat egyáltalán nem befolyásolja a szexuális életet.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A szülés után megváltozik

Külsőleg nem, inkább érzésre változik a hüvely. Persze az esetleges gátmetszés vagy -repedés helyét látni lehet. De nem igaz, hogy kitágul a hüvelyi szüléstől. Mindenesetre az intimtorna-gyakorlatok nem árthatnak: ez megoldható úgy is, hogy összeszorítod a terület izmait, majd elengeded - számolt be a Huffington Post.