Állítólag nem az orgazmus a célja - bár az is megtörténhet -, hanem segíthet jobbá tenni a szexuális életet, az intimitás megélését, és a különböző traumák feldolgozását.

A Women's Health oldalán jelent meg az az írás, amely szerint egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vaginamasszázs, tudományos nevén „yoni masszázs," amely során úgy nyúl a vaginába a masszőr, hogy annak semmi köze a szexhez.

Forrás: Thinkstock

Nehéz elképzelni? Nos, a magazin által megkérdezett szakértő, Isis Phoenix, aki szomatikus szexológus, véleménye szerint valóban működik a dolog. Méghozzá orgazmus nélkül is.

A yoni masszázs egy ünnep, amikor a nő meghívást ad nekünk a szeméremteste megérintésére. Ekkor van lehetőségünk arra, hogy megtisztítsuk az energiákat – magyarázta Phoenix, aki szerint a legnagyobb öröm, hogy a hölgyek jobban érzik magukat tőle.

Így működnek az intimmasszázsok
Az intimmasszázs nem szex. Nincs aktus, sokszor orgazmus sincs, hiszen nem a gyönyör elérése a legfontosabb. De vajon hol vannak az érzékiség határai, ha valaki párkapcsolatban él? Megcsalás, ha valaki intimmasszőr keze alá fekszik? A Life.hu cikkéért kattints ide!