Egy nemrég készült kutatás lerántja a leplet arról, hogy az élvezeti értékén túlmutatóan mi mindenért szeretik kielégíteni szájukkal a partnerüket.

Míg a szexuális aktust egyértelmű evolúciós céllal "műveljük," addig az orális szex egészen másra eredeztethető vissza a Journal of Reproductive Immunology nevű szaklapban közölt tanulmány szerint.

Forrás: Dreamstime

Eszerint a hölgyek azért szeretik szájjal kielégíteni partnerüket, mert a férfi ondójának lenyelésével hozzásegítik testüket ahhoz, hogy megszokják a DNS-üket, ezáltal pedig nem tekinti szervezetük idegen anyagnak a megtermékenyített spermát - persze, ehhez valóban le kell nyelni.

A férfiak sem ok nélkül kényeztetik partnerüket a szájukkal: az Evolutionary Psychology-ban közölt kutatás szerint a pasik így akarják megakadályozni azt, hogy a nő megcsalja őket. Ugyanis minél több orális szexben részesítik szívük hölgyét, a tanulmány szerint annál kevesebb az esélye, hogy félrekacsingat a kapcsolatból.

6 dolog, amit minden nőnek tudnia kell orális szex előtt
Jól csinálom? Miért hunyta most be a szemét? És miért nem akar megcsókolni utána? Íme, a válaszok a szájjal történő kielégítés legégetőbb kérdéseire. Kattints ide a cikkért!