Egy 2015-ös kutatás kimutatta, mit tartanak a nők fontosnak a hímvesszővel kapcsolatban – de nem a hosszúságát.

Ősidők óta aggasztja a férfiak egy részét, hogy mi számít „normális” kinézetű pénisznek. A kutatók most kiderítették, mit tartanak fontosnak a nők ebből a szempontból, és az eredmény sokakat meglephet.

Forrás: Thinkstock

A legfontosabb tényezőnek a hímvessző általános kozmetikai megjelenését tartják,

ezt követi a fanszőrzet és a nemi szerv környékén lévő bőr megjelenése. Bár a körméret a megosztott harmadik helyre került, a pénisz hosszúságát a vizsgálatban részt vevő nők csak a hatodik helyre sorolták a fontossági sorrendben.

Utóbbi eredmény azért is különösen fontos, mert a vizsgálatban részt vevő néhány férfit hypospadiasis nevű rendellenességgel kezeltek. A betegség következtében a húgycső rövidsége miatt a húgycsőnyílás nem a hímvessző legvégén, hanem a gáthoz közelebb nyílik. A rendellenesség időnként le nem szállt herékkel is együtt jár, ezért az érintett férfi néha meddő.

A kutatásban részt vevő férfiak kezelésen estek át hypospadiasis ellen, és a kutatók arra voltak kíváncsiak, vajon a nők észreveszik-e a különbséget a megműtött hímvesszők és a nem kezelt hímvesszők között. A Journal of Sexual Medicine szakfolyóiratban megjelent tanulmányukban azonban a zürichi Egyetemi Gyermekkórház orvosait az is érdekelte, mi tesz egy hímvesszőt általánosságban vonzóvá a nők szemében.

Forrás: Dreamstime

A kutatók elmondták, hogy a hosszúsággal kapcsolatos eredmény alátámasztja a korábbi kutatásokat, amelyek azt mutatták, hogy

a legtöbb nő számára nem fontos vagy teljesen érdektelen a hímvessző mérete, 

és a nők többsége meg van elégedve partnere péniszének méretével. Most pedig az is kiderült, hogy a férfiaknak jó tudni, hogy a nőket jobban érdekli a hímvessző általános kozmetikai megjelenése, mint az olyan különálló jellemzők, mint például a húgycsőnyílás helyzete vagy a pénisz mérete.

A 2015-ös év első felében egy kutatás azt is meghatározta, hogy mi tekinthető „normális” hímvesszőméretnek és -hosszúságnak. E szerint az átlagos merev péniszméret 13,12 cm. Az ernyedt hímvessző átlagos hosszúsága pedig 9,16, ernyedt, de kinyúlt állapotban pedig 13,24 cm.