Sandra LaMorgese szexuálterapeuta és holisztikus szakember, számos ilyen témájú könyv szerzője, arról számolt be blogjában, milyen élményeket él át egy szado-mazo kapcsolatban az alárendelt fél, mi az a többlet, amit kap, ami miatt vállalja azt, ami egy kívülálló számára akár elborzasztó is lehet.

A szado-mazo szex során a való világ megszűnik, és az ember azt éli meg, amit addig csak a legmerészebb fantáziáiban élt át. Sokan éppen ezért eleve olyan helyre mennek ilyenkor, ahol már a környezet is inspiráló és segít abban, hogy könnyebben hangulatba kerüljenek. Az ilyen jellegű szexben mindig van egy domináns és egy alárendelt fél, és a dolog csak akkor működik, ha utóbbi teljes mértékben megbízik a párjában, hajlandó teljesen átadni neki az irányítást.

Forrás: Thinkstock

Az az állapot, amibe ilyenkor az alárendelt fél kerül, hasonló ahhoz, amikor valaki teljes elméjével átadja magát egy élménynek, az úgynevezett „mindfulness” technika – azaz az éber önirányítás – révén. Erre képes a legtöbb előadóművész, zenész, de a sportolók is, hiszen egy-egy koncerten vagy versenyen fontos, hogy semmi ne tudja elvonni a figyelmüket. De hasonlót él át az a hétköznapi ember is, aki annyira belefeledkezik egy jó könyvbe vagy filmbe, hogy megszűnik körülötte a világ, nem gondol semmi másra, elfelejt minden problémát, nehézséget, csak az adott valóságban van jelen.

A szexben az alárendelt félnek nincs más dolga, mint engedelmeskedni. A megkötözés, az elfenekelés, az ostorral csapkodás mind része a játéknak, ahogy a szidalmazás, megalázás, illetve az alárendelt fél részéről a könyörgés is. Pszichológiai szinten ilyenkor a félelemérzet növeli az adrenalinszintet, ám, ahogy elmúlik a veszély, endorfin szabadul fel, ami hatalmas megnyugvással tölti el az embert, szinte eufórikus állapotba kerül, pár lépéssel a föld felett jár még akár órákkal, napokkal vagy hetekkel később is. Ráadásul egy ilyen élmény nagyon szoros köteléket tud létrehozni a két fél között, hiszen egészen intim oldalát látják meg egymásnak, olyat, amilyet senki más nem ismer. Egymás előtt megélhetik a legmélyebb vágyaikat, legtitkosabb fantáziáikat, anélkül, hogy szégyent kellene érezniük.

Forrás: Dreamstime

Az extázis átélése után gyakran hirtelen lemerültség, fáradtság jelentkezik, ilyenkor a testhőmérséklet is leeshet, érdemes betakarni egymást egy meleg pléddel. Ilyenkor az utógondoskodás is nagyon fontos a párok számára, hogy a fizikai és érzelmi igényeik egyaránt kielégüljenek.

Ha valaki a párjával együtt érdeklődik az ilyen jellegű szex iránt, érdemes keresni egy ilyen közösséget, vagy minél több cikket elolvasni, filmet megnézni ebben a témában, felkeresni olyan boltokat, ahol ilyen jellegű segédeszközök kaphatóak. Fontos, hogy mindkét fél betartsa a szabályokat, mert ebben az esetben számos testi-lelki előnye lehet ennek a szexuális játéknak, és mindkét félnek hatalmas élményt fog nyújtani.