Lehet, hogy éppen te, vagy egy ismerősöd csöppent bele egy egyéjszakás kalandba, mégis ezt a legtöbben tabuként kezelik, vagy éppen szemlesütve beszélnek róla. Nos, ez a cikk most nem nekik szól, mivel egy újabb kutatás szerint az alkalmi szexnek pozitív hatásai is lehetnek, legalábbis azok számára, akik élvezik.

Sokak szerint szerint az alkalmi szex elítélendő, így a legtöbb emberben bűntudatot ébreszt, ám most egy megdöbbentő kutatás látott napvilágot!

Forrás: Thinkstock

Amerikai kutatók szerint azok, akik boldogan szállnak virágról virágra, nagyobb önbecsüléssel, nagyobb elégedettséggel, és életörömmel rendelkeznek, emellett pedig kisebb volt a depressziósok és a szorongók aránya a körükben - számolt be a Daily Mail.

Mielőtt örülnél, azt azért hozzá kell tenni, hogy a kutatás szerint az elsőszámú kalandorok legtöbbje a "szexista, manipulatív, erőszakos és nárcisztikus férfiak" kategóriáját erősíti.

Forrás: Thinkstock

A kutatás során  9 hónapon keresztül 370 egyetemi hallgatót vizsgáltak meg. Megfigyelték a diákok szexuális viselkedését, érzéseit és általános közérzetét is. Ezt követően pedig kérdéseket tettek fel nekik az alkalmi szexről: hány partnerük volt és milyen szintű volt a szexuális vágyuk.