Jó, ha a férfiak tudják: több szexre számíthatnak, ha nem csak az egyik fél végzi a házimunka és a bevásárlás nagy részét. Márpedig egy tanulmány szerint még mindig a nők felelnek leginkább a házimunkáért.

Megdöbbentő megállapításra jutott egy amerikai tanulmány, amely a 2006-os amerikai házassági elégedettségi felmérés adatait vette alapul. Azok a párok, akik egyenlően elosztják maguk között a házimunkát, átlagosan 6,8-szor szexelnek havonta, míg ahol

jobbára csak az egyik fél takarít, ott csupán 5-ször.

A vizsgálat szerint az a bizonyos egyik fél, aki több házimunkát végez, legtöbbször a nő, míg az otthoni teendők alatt a sütés-főzést, mosogatást, takarítást, bevásárlást és mosást értjük.

A kép illusztrációForrás: giphy.com

De ez még semmi! Az is garantálja a jobb nemi életet, ha leszámolunk a nemi sztereotípiákkal, és a férfi hajlandó főzni, a nő pedig képes összerakni egy bútort.

"Csak azoknál a pároknál nőtt a szexuális együttlétek száma, akik az egyenlőbb munkamegosztást választották. Mások - ahol a nőnek több otthon a feladata – kevesebbet szexelnek. Ez a felfedezés azért jelentős, mert az elmúlt évtizedekben általánosan elmondható, hogy csökken a szexuális együttlétek száma a világon" - mondta el Sharon Sassler, a tanulmány szerzője.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Stephanie Coontz történésznek pedig az a véleménye, hogy míg a szerelem sokáig az ellentétek vonzódását jelentette, ahol minden személy ellátta a maga külön feladatát, ezzel szemben ma már a szerelem közös érdekekről, érzelmekről és a közösen eltöltött időről szól. Sokáig a vágyak fő forrása volt a különbözőség, de ma már egyre erotikusabbá válik az egyenlőség - számolt be az Independent.