Egyre több nő gondoskodik arról, hogy a szeméremszőrzete jól fésült legyen, sokan pedig egy az egyben megszabadulnak a szőrszálaktól. Különösen azokra a nőkre jellemző ez, akik fiatalok, és olyan partnerük van, aki előnyben részesíti a ritkított vagy éppen teljesen eltávolított szeméremszőrzetet.

A JAMA Dermatology című szaklapban publikált kutatás 3316 amerikai nőt vizsgált, akik a szeméremszőrzetükkel kapcsolatos kérdéseket válaszoltak meg. Ebből kiderült, hogy a megkérdezettek közel 84 százaléka karban tartja a szeméremszőrzetét, 16 százalék még soha nem tett vele semmit, és 62 százalék egy az egyben megszabadul a szőrszálaktól. Az átlagos nő havonta egyszer teszi rendbe magát „odalent", a megkérdezettek egy kisebb része napi szinten gondoskodik a karbantartásról. 

Forrás: Thinkstock

Az összes vizsgált etnikum közül a fehér nő az, aki a leginkább figyel a szőrzete karbantartására, a 45 és 55 éves nők foglalkoznak ezzel a legkevésbé, különösen a 18–24 éves nőkhöz képest. Kiderült az is, hogy a magasabb iskolai végzettségűek nagyobb valószínűséggel törődnek a lenti területek karbantartásával.

A havi bevétel, a kapcsolati státusz és a földrajzi fekvés a jelek szerint nincs hatással arra, hogyan tartják karban a nők az intim területeket. Ugyanígy a szexuális élet gyakorisága és a szex során végzett tevékenységek sem befolyásolják azt, hogy milyen gyakran és mekkora területen szőrtelenít a nő.