Bármilyen hihetetlenül is hangzik, mégis igaz! Nemcsak a férfiak képesek ejakulációra szex közben, hanem bizony a nők is. Francia tudósok különböző életkorú nőket vizsgáltak a témában.

Egy francia nőgyógyász, Samual Salama több nőt is vizsgálat alá vetett annak érdekében, hogy utánajárjon, vajon létezik-e a női ejakuláció. A tudós a vizsgálat közben megállapította, hogy a nők orgazmus közben akár 200 ml folyadékot is képesek kispriccelni magukból.

Téves azonban az a feltételezés, hogy ez a folyadék a hüvelyből jön, az ürítés a húgycsövön keresztül történik. Egyeseknél előfordulhat, hogy tejfehér színű és viszonylag kis mennyiségű a váladék, mások viszont olyan nagy mennyiségű anyagot bocsátanak ki magukból, ami még az ágyat is képes teljesen eláztatni.

Forrás: Thinkstock

Néhány korábbi tanulmány szerint a tejfehér színű folyadék az ún. Skene-mirigyből származik, amely a hüvely mellett elhelyezkedő kis mirigyállomány. Egyes orvosok szerint ezek a mirigyek megfelelnek a férfiprosztatának, noha méretük és alakjuk jelentősen különbözik, és a pontos funkciójuk sem ismeretes.

Annak érdekében, hogy kiderítsék, honnan származik az orgazmus közben kilövellt folyadék, laboratóriumi körülmények között vizsgálták meg az önkéntes nőket. Vizeletmintát vettek a vizsgált alanyoktól. A medencei ultrahang megállapította, hogy a nők hólyagja kezdéskor teljesen üres volt. Ezután maszturbációval 

orgazmusközeli állapotba kerültek. 

Forrás: Thinkstock

Közvetlenül orgazmus előtt újra megvizsgálták őket, ekkor újra ultrahang segítségével állapították meg, hogy a hólyagjuk megtelt. Ez a vizsgálat alátámasztotta azt, hogy a kilövellt folyadék a húgyhólyagból származott.

A folyadékminták kémiai vizsgálata folyamán kiderült, hogy két nő esetében teljesen megegyezett a kilövellt folyadék és a vizelet összetétele. A többi nőnél a kilövellt folyadékban kimutattak kis mennyiségű prosztataspecifikus antigént (PSA) is, ami nem volt jelen a vizeletmintában. 

A PSA-t férfiakban a prosztata termeli, a férfiejakulátumban mindig jelen van, és segíti a spermiumok úszását. Nőkben a PSA-t főként a Skene-mirigyek termelik, mondta Salama, megállapítva ezzel az összefüggést.