Egy kanadai kutatás kimutatta, hogy sok nő azért színlel hamis szexuális örömöt, hogy ezzel felgyorsítsa párja orgazmusát, és így előbb véget érjen az általa nem kívánt szex.

Amint azt Emily Thomas, a Ryerson Egyetem munkatársa kifejtette, míg egyes nők azért színlelik az orgazmust, mert ezzel saját magukat is jobban be tudják gerjeszteni, van akiknél ez a tevékenység éppen a nem túl élvezetes szex minél előbbi befejezését célozza.

Forrás: giphy.com

A vizsgálat során tizenöt 19-28 év közötti nőt kísértek figyelemmel, akik az elmúlt egy év során szexuálisan aktívak voltak. A nőkkel felmérést készítettek szexuális élményeikről, és a szakemberek meglepően tapasztalták, hogy a beszámolókban megerőszakolásról ugyan nem esett szó, ám nem kívánt, de kierőszakolt szexről igen, és sokan ezek kapcsán említették, hogy a színlelt orgazmussal próbálták elérni, hogy minél előbb véget érjen a számukra kellemetlen élmény.

A szakemberek mindebből leszűrték, hogy bár az orgazmus színlelése alapvetően nem pozitív dolog, bizonyos helyzetekben a nők számára valóban hasznos „fegyver" lehet, főleg azokban a kultúrákban, ahol a férfiaknak a szex terén sem illik nemet mondani.