Az amerikai Utah államban egyenesen közegészségügyi válságnak kiáltották ki a pornót, arra hivatkozva, hogy függőséget, merevedési problémákat okoz, és lealacsonyítja a nőket. Erre cáfolt rá nemrég egy férfimagazin.

A Men's Health legújabb összeállításában hat kijelentést cáfolnak meg a felnőttfilmekkel kapcsolatban.

Nem okoz függőséget

Neurológiai kutatások bebizonyították, hogy a pornó nem okoz függőséget. Persze megeshet, hogy egyesek túlzásba viszik, de közel sem olyan addiktív, mint a nikotin, alkohol vagy a kábítószerek.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Nem erősíti a nőgyűlöletet és nem bátorítja az erőszakot

Egy kanadai  kutatás szerint azok, akik gyakran néznek pornót, sokkal inkább támogatják a nemek közötti egyenlőséget, mint azok, akik egyáltalán nem néznek felnőttfilmeket.

Kevésbé kockázatos pornófogyasztókkal szexelni

Mivel számukra sokkal természetesebb például az óvszer használata. Ráadásul egyáltalán nincs több partnerük azoknál, akik nem néznek pornót. Viszont kalandosabb lehet velük az ágyban, mert bátrabban vágnak bele új dolgokba.

Nem okoz merevedési zavarokat

Sokan azt hiszik, hogy a pornó merevedési zavarokat okoz, mivel egy idő után úgymond érzéketlenebbé válnak. Nos, ez egyáltalán nem igaz. 

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Jót tesz a kapcsolatnak

Azok a párok, akik együtt élvezik a pornót, sokkal jobb szexuális életről számoltak be. Azt állították, hogy ezáltal nyernek inspirációt, és izgalmasabbá is teszi az együttléteket.

Fontos, hogy nem való mindenkinek

A kutatás végén azért hozzátették, hogy nem mindenkinek ajánlják a felnőttfilmeket: mivel a szexuálisan éretlenebb, komplexusosabb férfiak veszélyeztetettek lehetnek, és a pornóból egészségtelen, szexista mintákat tanulhatnak el.