Talán meglepő, de az Amszterdam vörös lámpás negyedében munkálkodó prostituáltak teljesen legálisan élnek a testükből, így nincs szükség bujkálásra.

Amszterdam híres a vörös lámpás negyedéről, ahol elmerülhetsz a lengén öltözött nők, vagy a coffee shopok kínálta örömökben. A két dologban az a közös, hogy  - kis hazánkkal ellentétben - ott ezek teljesen legális tevékenységnek számítanak. Most, egy visszavonult örömlány segítségével

lerántottuk a lepedőt Amszterdam éjszakai pillangóiról!

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Foglalkozás: Egyéni vállalkozó

A munkakezdés egyik feltétele, hogy a lányoknak regisztrálniuk kell a kereskedelmi kamarában, így tulajdonképpen egyéni vállalkozóvá válnak. A következő lépés, hogy ablakot bérelnek, ez az úgynevezett iroda. Ezt a helyet maximum 8 órán keresztül vehetik igénybe és a bérleti díjért cserébe a szexmunkások használhatják a kirakatot és a hozzá tartozó hátsó részt, amiben egy ágy és egy mosdókagyló található.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

 Válogatósak

Mivel a szexmunkások a saját maguk urai, ezért megesik, hogy egy-egy antipatikus férfit elutasítanak. Ezt általában már akkor is jelzik, amikor elmész mellettük: árulkodó például, ha kerülik a szemkontaktust.

Nem kötelező egészségügyi vizsgálatokra járniuk

Hollandiában nem kötelezőek a szűrővizsgálatok, ugyanakkor rengeteg szervezet ingyenesen, vagy kedvezményes áron biztosítja a szűréseket. A szexmunkások legtöbbje pedig kihasználja a lehetőséget, így bizonyos időközönként elmennek orvoshoz, valamint sokan ragaszkodnak az óvszer használatához is.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Mennyit keresnek? 

Állítólag a sima szex 50 euróba kerül, azaz közel 15.000 forintba,15-20 percért cserébe.Természetesen extrák is szóba jöhetnek, csak azokért felárat kell fizetni. Mindemellett az ablak bérlése a legjobb helyeken naponta akár 150 euróba (kb. 45.000 Ft) is kerülhet. Így a 8 órás munkaidőben minimum három vendégnek kell megfordulnia a szexmunkás ágyában. Ez viszont még ekkor sem jön ki nullára, mivel a prostituáltaknak adót kell fizetnie.

Tiszavirág életű karrier

A szexmunkások csak ideiglenesen állnak be az ablakba, maximum 1-2 évre. Ennek oka, hogy sokan versengenek a jobb ablakokért, mert többet bezártak, így a bérleti díjak is emelkedtek. A szex ára azonban változatlan, így már nem sokuknak nem éri meg - írja a Playboy.