Az állandó szexuális izgalom szindrómával (Persistent Sexual Arousal Syndrome /PSAS/) élő nők egy része naponta akár 200 orgazmust is átélhet. Ez tréfásan hangozhat, de a betegségben szenvedők számára maga a pokol.

A The International Journal of Sexually-Transmitted Diseases and Aids című folyóiratban számoltak be a nőket érintő, folyamatos szexuális izgalommal járó állapotról, ami akár hónapokig is tarthat, és az érintett nők esetében ez nem jár szexuális kielégüléssel attól függetlenül sem, hogy hány orgazmust élnek át. A közleményben ezt az állapotot állandó szexuális izgalom szindrómának (Persistent Sexual Arousal Syndrome /PSAS/) nevezik. A tanulmányban megjegyezték, hogy ez az állapot tönkreteheti az érintett nők életét.  

Forrás: Dreamstime

A PSAS igen kellemetlen, sokszor megalázó helyzetben hozza a nőket, és valódi szexuális érdeklődés hiányában is fennállhat. Az érintett nők egy részében olyan súlyos depresszió alakult ki, ami miatt elektrosokk-kezelést alkalmaztak."A nők számára ez az állapot igen kellemetlen, hiszen a nemi szervek állandó izgalmi állapotával jár, amit nem enyhít az orgazmus sem. Az állandó szexuális izgalom szindrómával élő nők nagy pszichés stresszt élnek át, és gyakran öngyilkossági gondolataik is vannak."Ez az állapot egy fizikai rendellenesség, amelynek során a szeméremajkak, a szeméremtest és a csikló vérellátása fokozott, és ez váltja ki az állandó szexuális izgalmat.