Izgalmas vágyfokozó. Fétiskellék. Sejtelmes testdísz. Az intimpiercing nagyon személyes dolog, és az egyik legfőbb oka annak, hogy valaki a nemi szervébe helyeztet egy ékszert, az a nagyobb szexuális kielégülés. Közösülés közben ezek az apró kütyük intenzíven stimulálják a G-pontot vagy a prosztatát, és voilà! Katartikus orgazmus. Most kiderül, tényleg igaz-e, hogy a péniszpiercing az érzéki gyönyör mágusa, vagy épp ellenkezőleg, csupán egy rideg fémdarab.

Testbe szúrt élvezet

Bár úgy tűnik, hogy a nemiszerv-piercingek az elmúlt évtizedekben váltak igazán mainstreammé, valójában nem egy új keletű hóbortról beszélünk. Bár pontos eredete ismeretlen, az intimékszerekre már a Kámaszútrában tettek utalásokat.

Forrás: Dreamstime

A Prince Albert (PA) az egyik legnépszerűbb genitális piercing a világon, ami maximális élvezetet és örömöt nyújthat szex közben, ráadásul esztétikusabbá is teszi a hímvesszőt. Ezenkívül még több változat létezik, például a Hafada (herezacskó-piercing), a Guiche (gátpiercing) vagy az Apadravya és az Ampallang, amelyeket a makkon átszúrva viselnek.

A férfiakat sok minden motiválhatja, amikor úgy döntenek, hogy felékszerezik a nemi szervüket, de általában azért viselik ezeket, hogy kifejezzék legbelsőbb személyiségüket, vagy fokozzák a saját és/vagy a partnerük szexuális élményeit. Természetesen vannak bizonyos kockázataik a genitális piercingeknek, ám a potenciális komplikációk ellenére a testékszert viselők többsége elégedett a döntésével, és élvezi a vele járó szexuális előnyöket. És hogy mit mondanak erről a nők? Olvasóink véleményéből tallóztunk.

Kéjmámor és vizuális dopping

Nyilvánvaló, hogy ha valaki intimpiercinget rakat a testébe, nem csak azért teszi, mert úgy gondolja, hogy jól néz ki, az ezzel járó extra kéj is fontos szempont lehet – mind a nő, mind a férfi számára.

Boglárka 21, egyetemista:
„A mostani páromnak is van piercingje, és az, amit szex közben érzek, egyszerűen isteni, mert a G-pontom és a csiklóm is hihetetlen stimulációt kap. Bizonyos mozdulatnál azért vigyázni kell (a mélytorokra gondolok), de néhány alkalom után könnyen meg lehet szokni a dolgot. Nekem bejönnek ezek a kiegészítők, és esztétikailag is sokat tudnak dobni a látványon.” 

Senki sem tudja megmondani, hogy melyik testékszert fogja leginkább élvezni a partner, hisz egyéni különbségek vannak az érzékenységi szint és a személyes preferenciák tekintetében. Egyes nők kedvelik a csiklóizgatást, míg mások számára ez kellemetlen lehet, illetve a nemi szervek anatómiája is befolyásolhatja, hogy egy péniszpiercing milyen érzéseket fog kiváltani. 

Forrás: Thinkstock

Ha valaki inkább klitorálisan érzékeny, annak a szeméremdombra helyezett piercing lehet a nyerő, a G-pont orgazmusig való ingerléséhez pedig az Apadravya. Zsófinak (33) szintén pozitív tapasztalatai vannak az intimékszerekkel kapcsolatban. „Egyszer megismerkedtem egy pasival, akinek a makkja volt átszúrva. Amikor először belém hatolt, nem igazán éreztem semmit, inkább csak a tudat izgatott, hogy az a valami ott van bennem. Vele több orgazmust értem el rövid időn belül, de hogy azért, mert testékszere volt, vagy csak azért, mert értette a dolgát, azt nem tudom."”

Megéri a szenvedés?

Manapság sokan döntenek úgy, hogy különböző tárgyakkal díszítik a legérzékenyebb testrészüket, de gyakran nincsenek tisztában azzal, mire vállalkoznak. 

A gyógyulási folyamat akár hónapokig is eltarthat, 

attól függően, hogy milyen típusú az adott ékszer, és nem szabad elfeledkezni a szexuális korlátokról sem. Néhány piercing esetén kerülni kell a heves szexuális aktusokat, továbbá bizonyos anyagok allergiát is okozhatnak, így mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ezek a dolgok megérik-e az extraélvezetet. 

Forrás: Dreamstime

Az értékesítési asszisztensként dolgozó Melinda azon nők közé tartozik, akik nem irtóznak, de nem is rajonganak a genitális ékszerekért. „Nem mondanám, hogy teljesen más a szex egy piercinget viselő férfival. A férjemnek fordított Prince Albert-je van, de az orgazmus tekintetében nem érzek nagy különbséget. Ezt már azelőtt megcsináltatta, mielőtt randizni kezdtünk volna, és pusztán azért tette, mert szereti az intimkütyüket. Az viszont igaz, hogy az orális szexnél adódtak problémák, emiatt a párom lecserélte a piercingjét egy szilikongyűrűre, de kifejezetten rosszul érezte magát tőle. 

Mindenkinek más érzés nyilván, de úgy gondolom, a nők többsége nem találja vonzónak a hímvesszőn elhelyezett díszeket.” 

A 40 éves Orsi kedveli az ékszereket, de nem a nemi szerveken. „Lehet, hogy maradinak tűnök, de nagy ívben elkerülöm ezeket az embereket. Ha valaki valóban tiszteli a legbecsesebb kincsét, akkor nem fogja átszúratni vagy kitenni egy fájdalmas tortúrának. Persze mindenki azt csinál a saját testével, amit akar, de szerintem gusztustalan, amikor a férfi farkán megcsillan egy fémkarika.” 

Fotó: Hámori Zsófia - Origo
A szakértő szerint

Megkérdeztük Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológust, ő mit gondol az intim testékszerek divatjáról. Szakértőnk szerint nem mindenkinek kizárólag az a motivációja, hogy élvezetesebbé, izgalmasabbá tegye a szexuális életét, hisz vannak olyanok, akiknek ez egyfajta kihívást, korlátfeszegetés jelent, míg mások kifejezetten imádják a piercingeket.

 

„Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a higiéniai szabályok figyelmen kívül hagyása egészségügyi problémákat okozhat, ezért az intim testékszereket még körültekintőbben kell tisztán tartani, mind önmagunk, mind a másik fél érdekében. Mindemellett jó minőségű alapanyagot kell választanunk, és hozzáértő szakembert, amikor behelyezésre kerül a sor. Hasznos lehet, ha újdonsült partnerünket előre tájékoztatjuk arról, hogy piercinget viselünk, hisz sokakban ez félelmet, esetleg undort kelthet, ezzel nem érdemes elrontani egy ígéretesen induló kapcsolatot. Amennyiben a partnerünk tart tőle, nyugtassuk meg, hogy nem érheti sérülés, és ha módunkban áll, alkalmanként ki is vehetjük.”