Noha természetesen ennek a látszatát is szeretnék elkerülni, és a legtöbben soha nem vallanák be, de bizony a pasik is rá tudnak görcsölni a szex bizonyos vonatkozásaira, még olyan helyzetekben is, amikor nem szoktak sokat gondolkodni az emberek. Mi azért kikérdeztünk néhány férfiút: nekik milyen paráik voltak már egyéjszakás kaland közben?

Áll-e az ajánlat?

„Szerintem az első és legegyértelműbb férfifélelem egy ilyen szituációban az, hogy nem fog működni a szerszám, vagy nem úgy, ahogy szokott. Nyilván egy egyéjszakás kaland sokszor alkoholos befolyásoltság hatására is történik, így az pláne nehezíti a helyzetet, de sok egyéb ok is lehet, ami bezavar: nem ismerjük még egymást, nem tudjuk, kit mi és hogyan izgat, lehet kényelmetlen a helyzet, ahol végül kikötünk, vagy egyszerűen csak azért nem áll fel, mert arra gondolunk, hogy majd nem áll fel. És olyannal, akivel szexeltünk már, ez sokkal kevésbé ciki, és sokkal könnyebb segíteni is rajta, mint ha valakivel pont akkor és ott, egyetlen alkalommal kéne emlékezetesen teljesíteni.” 
(Tibor, 33, fotós)

Forrás: Dreamstime

A csalódás árnyéka

„Nem vagyok egy parázós típus, szóval kimondott aggodalomról nem tudok beszámolni, de mondjuk olyan volt már velem, hogy felszedtem valakit, vittem hozzám vagy hozzá, és közben átfutott az agyamon, hogy mi van, ha esetleg a csaj gáz lesz, miután az ágyban kötünk ki. Mondjuk ápolatlan, vagy óriási dzsungel van a lába között, vagy ahogy mondják, csak szalvétával hajlandó megfogni, vagy teszem azt teljesen ügyetlen, de annyira, mintha direkt csinálná. Ja, és ezek azért nem totál légből kapott ötletek, igazából mindegyikre volt már példa a pályafutásom során. Sok jó mellett!” 
(Imre, 29, irodavezető)

Kínos tapasztalatok

„Elég régen volt már egyéjszakás szexben részem, és könnyen lehet, hogy már nem is lesz soha, legalábbis nem így állnak most a dolgok, és nem is vágyom rá. De régebben se paráztam, pedig egy csomó kínos szituba belekeveredtem ilyenkor. Volt, hogy a csaj nem zárta ki a kutyáját, és az állat kábé beszállt a szexbe, volt, hogy úgy menekültem ki az udvari ablakon a gangra a hazajövő pasija miatt, volt, hogy egy másiknak a szülei nyitottak ránk... Oké, néhány ilyen eset után talán eszembe jutott egy-egy következő kaland közben, hogy ugye ez más lesz, és csak a szexszel kell foglalkoznom?” (Endre, 44, boltos) 

Forrás: Dreamstime

Nem megy el, első változat

„Nekem valószínűleg a bizonyítási kényszer ilyesmi: egy hosszabb kapcsolatban vagy egy állandóbb szeretői viszonyban pontosan tudom, hogy mire vagyok képes, és még nem volt olyan, akihez ne találtam volna meg a „kulcsot”, de 

egy egyéjszakásnál könnyen előfordulhat, hogy nem leszek képes csúcsra juttatni a másikat. 

Anélkül pedig nekem nem az igazi, kell az élményhez, és persze az önbizalmamnak se tesz jót. Szóval igazából egyszerűen attól tudok félni, hogy nem leszek jó, és ettől nem lesz jó az egész se, nekem se.” (Krisztián, 35, menedzser) 

Forrás: Dreamstime

Nem megy el, második változat

„Én csak egyetlen dolog miatt aggódok egy szimpla numeránál: hogy nem megy el a csaj. Már nem közben, hanem utána. Egyedül szeretek aludni, meg 

nem egy buliból összeszedett részeg dugás után fogok elkezdeni romantikázni, 

szóval ilyenkor jobban örülök, ha angolosan távoznak a hölgyek. És az a szörnyű, hogy általában nem így vannak vele, és mire veszik a lapot, már én érzem magam kényelmetlenül. Pedig ha igazán jó volt, úgyis fogom keresni, mert akarom még, nem igaz?” (Gábor, 24, edző) 

A jövőből nézve

„Életemben egyetlen egyalkalmas szexben volt részem, egyszerűen túl érzelmes és talán romantikus alkat vagyok ehhez: nekem kell az, hogy legalább egy kicsit megismerjem a másikat, legalább egy kicsit beleszeressek, mire az ágyig jutunk. Gondolom ezzel függ össze az is, amin akkor egyszer izgultam közben: hogy milyen élményként fog ez bennem megmaradni, hogyan fogok visszagondolni erre az egészre később, egyáltalán, hogy tetszeni fog-e másnap is a lány? Igazából felesleges volt a para, mert szép élmény lett belőle, ha folytatás nem is.” (Bálint, 33, mérnök)