Ezerszer hallottuk már, hogy egy jó kis szex bizony felér egy brutál edzéssel. Most azonban kiderült, ez egyáltalán nem igaz - de persze ez senkit se tántorítson el az összebújástól!

Az Independentmagazin számol be arról a legfrissebb kutatásról, mely a The New England Journal of Medicine orvosi szaklapban jelent meg. Egy kutatócsoport ugyanis azt állítja, hogy a szex mégsem ér fel az edzéssel, és le is vezetik, miért jutottak erre a megállapításra.

Forrás: Thinkstock

A szakértő arról írnak, hogy ha egy körülbelül 70 kilós, 30 éves férfi 60 percen át szexel, nagyjából 210 kalóriát éget el - ez körülbelül annyi, amennyit egy óra sétával is elégetne.A szakértők azzal is érvelnek, hogy viszonylag ritka az a pasi, aki 1 órán át bírja a szexet, így ha egy átlag 6 perces menettel számolnak, méginkább csalódás a végeredmény.

6 perc alatt ugyanis ugyanez a férfi 21 kalóráit éget el szex közben, ami elég kevés ahhoz képest, hogy a tévé előtt ülve is felhasznál a szervezet 7 kalóriát. Persze nem a maradék 14 kalória miatt érdemes megtervezni az esti összebújást: rengeteg betegség van például, amit a sok szeretkezéssel simán meg lehet előzni!