Jaj ne! Megcáfolták a legnagyobb szexmítoszt!

Forrás: Thinkstock -
szex intim testedzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezerszer hallottuk már, hogy egy jó kis szex bizony felér egy brutál edzéssel. Most azonban kiderült, ez egyáltalán nem igaz - de persze ez senkit se tántorítson el az összebújástól!

Az Independentmagazin számol be arról a legfrissebb kutatásról, mely a The New England Journal of Medicine orvosi szaklapban jelent meg.

Egy kutatócsoport ugyanis azt állítja, hogy a szex mégsem ér fel az edzéssel, és le is vezetik, miért jutottak erre a megállapításra.

Forrás: Thinkstock

A szakértő arról írnak, hogy ha egy körülbelül 70 kilós, 30 éves férfi 60 percen át szexel, nagyjából 210 kalóriát éget el - ez körülbelül annyi, amennyit egy óra sétával is elégetne.A szakértők azzal is érvelnek, hogy viszonylag ritka az a pasi, aki 1 órán át bírja a szexet, így ha egy átlag 6 perces menettel számolnak, méginkább csalódás a végeredmény.

6 perc alatt ugyanis ugyanez a férfi 21 kalóráit éget el szex közben, ami elég kevés ahhoz képest, hogy a tévé előtt ülve is felhasznál a szervezet 7 kalóriát. Persze nem a maradék 14 kalória miatt érdemes megtervezni az esti összebújást: rengeteg betegség van például, amit a sok szeretkezéssel simán meg lehet előzni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.