Rég elmúltak azok az idők, amikor az anális erotika tabunak számított. Ki kell mondani – akár tetszik, akár nem –, hogy napjainkban a popsiszex nemhogy elfogadottá vált, hanem a szexuális aktusok egyik leginkább kedvelt formáját jelenti. Mégis sokan ódzkodnak tőle, aminek a hátterében gyakran valamilyen korábbi rossz tapasztalat áll. És ha valaki a hátsó manőverezést kellemetlen élményként élte meg, nem csoda, hogy elmegy a kedve a további kísérletezéstől. Ennek fényében döntöttünk úgy, összeszedjük, mi kell ahhoz, hogy az anális szex igazán élvezetesen legyen.

A biztonság az első, az élvezet csak másodlagos

Az anális területeken a szövetek igen érzékenyek, és könnyen megsérülhetnek, ezért ügyelni kell a körmök megfelelő állapotára. Kevés dolog kellemetlenebb annál, mint amikor a legintimebb percekben egy éles köröm felsérti a végbélnyílás körüli bőrt. A popsiszexet illetően nem árt tisztában lenni néhány biztonsági szabállyal. A HPV análisan is átadható, csakúgy, mint más fertőzések (HIV, Chlamydia, gonorrhoea, herpesz stb.).

Forrás: Dreamstime

Óvszer használatával a saját és a partnered egészségét is véded, 

és amennyiben a behatolás az ánusz és a hüvely között felváltva történik, minden esetben új kondom szükséges. 

A síkosító bevetése kötelező

A szexuális élvezet rendkívül fontos mindkét fél számára, ami nemcsak erősíti a kapcsolatot, hanem a pár közti köteléket is mélyíti. Az előjátékot sokan hajlamosak alábecsülni, pedig az együttlét elengedhetetlen része, ami segít az érzelmi-testi ráhangolódásban. Annak érdekében, hogy könnyebbé váljon a behatolás, ajánlott jelentős mennyiségű síkosítót használni, sőt érdemes a kifejezetten anális játékokhoz készítettek közül választani. Ez azért lényeges, mert a végbél nem nedvesedik be magától úgy, mint a hüvely. 

Forrás: Thinkstock

Kiemelten fontos a fokozatosság

Vannak olyan nők, akik szeretnek gyorsan a lényegre térni, és a libidójukat felpörgetik a durvább mozdulatok, ám a többségnél lassan, óvatosan és fokozatosan kell előrejutni ahhoz, hogy élvezetes legyen az anális szex. A végbél ujjakkal (vagy análkúppal) történő ingerlése egy kellemes és kíméletes módja a behatolás előkészítésének, mivel erős izgalmi állapotba kell kerülnöd ahhoz, hogy befogadd a partnered hímvesszőjét.

Forrás: Thinkstock

Egy icipici fájdalom nem a világ vége

Amikor elvesztetted a szüzességedet, fájt egy kicsit, ugye? Az anális szexnél is érezheted így első alkalommal, ez természetes. Ahhoz, hogy izgalommal töltsön el a hátsó fertályon való kalandozás, először a szorongásaiddal kell szembenézned. Igen, előfordulhat, hogy az elején kissé kellemetlen lesz, de azért a fájdalom nem elviselhetetlen, és egy százas papírzsepit sem kell telesírnod. Ha elegendő mennyiségű síkosítót használtok, és valóban fel vagy izgulva (ami ellazítja az izmokat), a gyönyört a legkisebb fájdalom nélkül is átélheted. Ha mégis rosszul érzed magad szex közben, és több nekifutás után sem vagy képes élvezni, akkor ne erőltessétek.

Tarts próbaüzemet!

Mielőtt igent mondanál az éles bevetésre, miért nem játszadozol egy kicsit magaddal? Az önkényeztetésnek számtalan variálási lehetősége van, az ujjaidtól kezdve az análdugón át egészen a vibrátorig. Ez pont olyan, mint amikor kényezteted a puncidat, és ha felfedezed tested ezen részét is, megtudhatod, milyen módon izgatható, így később könnyebb lesz a párodnak is elmagyarázni, hogy mi esik jól neked.

Forrás: Dreamstime

Az anális szex élvezete igen népszerű mostanság, ennek okáról kérdeztük a Life.hu szakértőjét, Deáki Tímea párkapcsolati trénert. "Az anális szex amerikai mintára lett ilyen közkedvelt a fiatalok körében. Ma, mikor igen sok tini is okostelefonnal rendelkezik, az internetes elérés is adott. Onnantól kezdve pedig bármilyen tartalmat elérnek. Most ne menjünk bele abba, hogy ez milyen károkat okoz, de azért annyit megjegyeznék, hogy a szexuális fejlődésük szempontjából katasztrófa, hogy ellenőrizetlen tartalmakat néznek és osztanak meg egymással. Arról nem is beszélve, hogy ki is próbálják az ott látottakat. 

Elsősorban a stabil védekezési lehetőség miatt preferálják az anális szexet a mai fiatalok. 

Amennyiben ez a szexuális módozatok egy lehetséges formája, és nem csak kizárólagos, akkor alapvetően nincs vele probléma. Ellenben, ha a behatolás kizárólag ily módon történik, annak a szexuális fejlődést tekintve komoly káros hatása lehet. A szembefordulós eggyé válás egyenrangúvá teszi a szerelmeseket, míg az anális együttlét kirekeszti a nőt. A férfiak ilyenkor óhatatlanul elnyomó szerepbe kerülnek, ami az intimitás rovására mehet."