A 26 éves szociális munkás, Kaylea Reid kifejezetten enyhe ítéletet kapott a bíróságon. 

A nőt bosszúpornó terjesztésével vádolták meg, mert feltette volt főnökének meztelen képeit a közösségi oldalra, miután munkanélküli lett - számol be a Telegraph.

Mi az a bosszúpornó?
Tavaly áprilisban vezették be a bosszúpornó-ellenes törvényt az Egyesült Királyságban, azóta pedig komoly bűncselekménynekszámít valakiről a beleegyezése nélkül bármiféle szexuális tartalmú felvételt közzétenni.
Forrás: Thinkstock

A fiatal lány egy segélyszervezetnél dolgozott, ám miután szakított barátjával, túl közel került feletteséhez, Robert Page-hez. A lányt, amikor megkezdte munkáját a cégnél, még depresszióval kezelték, a szakítás miatt pedig főnöke vállán sírta ki magát. A férfi pedig ezt kihasználta, flörtölt beosztottjával, sőt, hamarosan már üzeneteket is váltottak és képkeket is küldözgettek egymásnak.

Ám a lány húzta a rövidebbet: elvesztette az állását, a férfi pedig feleségül vette élettársát - miközben a lányt még mindig azzal hitegette, hogy őt szerette volna elvenni. Reid azonban ekkor már kiakadt, és mérgében feltette a képeket a netre: 2 fotót posztolt annak a cégnek a Facebook-oldalára, amit Page új felesége vezet.

A bosszúpornóval gyanúsított lány két évet is kaphatott volna, a bíró azonban csak 6 havi próbaidő letöltésére és egy 20 fontos illeték befizetésére kötelezte. A sértett pedig nem kapot kártérítést, mert a férfi viselkedése kifejezettn provokatív volt, és a történek a lányt jobban megviselték, mint egykori főnökét.

Ezt tedd, ha kikerült a szexvideód a netre!

Mélyen megrázta Olaszországot a 31 éves Tiziana Cantonénak a halála, aki a róla készült felnőttfilm nyilvánosságra kerülése után köznevetség tárgyává, és internetes mémek célpontjává vált. Hiába sikerült elérnie, hogy eltávolítsák a videót, nem tudta feldolgozni a megaláztatást, és végül önkezével véget vetett az életének.

 

Hogy mit tehetsz Magyarországon, ha a rólad készült tartalom illetéktelenek kezébe kerül, kiderül korábbi cikkünkből.