A menstruáció alatti szexben nincs semmi újdonság, ez egyéni ízlés kérdése. Egyes pároknál a piros betűs napok tabunak számítanak, míg mások kifejezetten élvezik ilyenkor az együttlétet. Azokról viszont rendszerint nem esik szó, akik nemhogy nem undorodnak a vérzés látványától és szagától, hanem egyenesen rajonganak érte. Lássuk, mit kell tudnunk a külföldi sajtóban nemes egyszerűséggel "blood hounds"-nak elnevezett férfiakról.

A vörös az új fekete

Alaposan felkavarta az állóvizet néhány éve, amikor kiderült, hogy az amerikai kosárlabda fenomén, Shaquille O'Neal imádja orálisan kényeztetni partnereit a menstruáció ideje alatt. Az exszerető, Vanessa Lopez még 2010-ben zaklatás miatt beperelte az NBA szupersztárt, és bírósági vallomásában többek között azt állította róla, hogy betegesen vonzódik a 'vörös szexhez'. Úgy tűnik, nem Shaq az egyetlen, akinek ilyen furcsa fétisei vannak.

Blood HoundForrás: Thinkstock

Természetesen most nem azokról beszélünk, akik stabil, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, és a piros betűs napok egyikén kívánják meg a másikat, hanem azokról,

akik leginkább menzeszelő nőkkel randiznának egy kis hancúr reményében.

A menstruációs vér illata, látványa, íze sokak számára vágykeltő hatású, és gyakran előfordul, hogy a nőt ugyanúgy felizgatja a gondolat, hogy a másiknak ilyenkor is kedve van intim kapcsolatba kerülni vele. Egyik olvasónk, Bogi így mesél erről: "Imádok azokon a napokon szexelni a pasimmal, nem hagynám ki semmi pénzért. Szerintem nincs jobb görcsoldó, mint egy kiadós orgazmus, ráadásul ilyenkor a pénisz is jobban csúszik, ami sokkal nagyobb élvezetet ad mindkettőnknek. És különben is, egy igazi férfi nem ijed meg egy kis vértől."

A férfiak igénylik az extra izgalmakat

"A menstruációs időszak alatti együttlét igénye nem új keletű szokás, vannak erre kevésbé és jobban nyitott emberek" - mondta Deáki Tímea párkapcsolati tréner, hozzátéve: természetesen ez is csak akkor tud jól működni, ha mindkét fél örömét leli benne, és fel sem merül bennük az ezzel kapcsolatos prüdéria. "Nyilván itt is vannak fokozatok: azok között, akik csak nem hagyják abba az együttlétet, miközben épp megjött a nőnek, s a kifejezetten erre gerjedők között nagy az átmenet." Szakértőnk véleménye szerint jellemzően az általános attitűd a menstruációs időszakban a tiltás. Egy következő - ennél kisebb - halmazba tartozik az elfogadó tábor, viszont akiket a menstruáció kifejezetten ösztönöz, ott érdemes a férfi és nő között különbséget tenni.

Vannak férfiak, akik a menstruációs vérre gerjednekForrás: Thinkstock

A vaginavámpírok sem mindig veszélyesek

A menophilia, vagyis a menstruáló nőhöz társult szexuális izgalom sokkal gyakoribb fétis, mint gondolnád. Ha rákeresel a Google-ban, rengeteg linket fogsz találni a témával kapcsolatban (itt most nem térünk ki részletesebben a véres betétek és tamponok nyalogatása, szagolgatása okozta élvezetekre). Ugyanakkor a Blood Houndsnak hívott férfiak esetében nem kell rögtön arra gondolni, hogy a menstruációs vér iránti vonzalmuk beteges.

"Lehet ez pusztán a különleges státusz (ezt csak nekem engedi) extra izgalma, a nem kívánt terhesség ez időben - nem százszázalékosan, de jó eséllyel - történő kizárásának tudati erősítő hatása" - fűzte hozzá Deáki Tímea, majd így folytatta: "A kifejezetten véres együttlétre hangolt férfi mozgatórugója akár egészen szélsőséges okokra is visszavezethető. A motiváció lehet a „tilosban járás" izgalma. Például a szüzesség elvételéhez hasonló izgalmi forrást jelenthet az erre gerjedőknek, míg a nőknél inkább hormonális dologról van szó. Az a nő, aki az ellenérzését képes levetkőzni, és átadja magát az ilyenkor extrán jelentkező szexuális vágynak, az elsöprő erejű végkifejlet mellett elfeledkezik az ilyenkor jellemző fájdalmas görcseiről, és a feszültségtől is megszabadul."

Alapszabályok: hogy tényleg élmény legyen

Bár sokan ódzkodnak tőle, a menzesz alatti szex az eksztázis és a gyönyör magasabb szintjét jelenti, ami viszont

csak olyan emberek között működhet, akik hasonlatos szexuális ízléssel és tabumentes pszichével rendelkeznek.

Az alapszabály, hogy tényleg élmény legyen a szex a piros betűs napokonForrás: Thinkstock

A piros betűs együttlét célja a közös gyönyör, a közösen megélt új dimenziók, ám a legélvezetesebb élmény érdekében néhány dolgot szem előtt kell tartani. Célszerű az ágyra teríteni egy nagy, lehetőleg sötét színű törülközőt, ami felszívja a vért, de a rumli elkerülése érdekében a zuhany alatt, vagy a kádban is lehet huncutkodni. Bizonyos pózok kényelmetlenné válhatnak ebben az időszakban, helyettük inkább olyanokat kell választani, amelyek a nő számára lehetővé teszik az irányítást. A védekezésről sem szabad elfeledkezni, mert a ciklus bármelyik napján létrejöhet terhesség, ennek kivédésére érdemes óvszert használni, ami az esetleges fertőzések elkerülésében is segíthet.

Zoltán, hangmérnök (42)
"Az első barátnőm, akivel hat évig együtt voltam, teljesen tisztában volt a fétisemmel. Fiatalok voltunk, amikor találkoztunk, ezért kölcsönösen formáltuk egymást az ágyban is, így igazi katarzisként éltük meg ezeket az együttléteket. A feleségemmel nehezebb dolgom volt, mert gyerekkorában nagyon konzervatív neveltetést kapott. Eleinte elutasította minden ilyen közeledésemet, de mostanra teljesen levetkőzte a gátlásait, és akkor is vágyik az érintésemre, ha piros betűs napjai vannak."