Segédeszköz helyett ezúttal egy prémium kategóriás óvszert vettünk alaposabban szemügyre, nem ok nélkül: a LELO nem állít mást, mint hogy minden eddiginél komfortosabb, erősebb és vékonyabb kondomot készített, alapjaiban forgatva fel ezzel a piacot. Lássuk, mi valósul meg az ígéretekből a gyakorlatban!

A prémium kategóriában induló HEX tervezése során a szakemberek a természetben megtalálható legerősebb szabályos sokszög síkidomot, a hatszöget vették alapul. A LELO állítása szerint az egymáshoz kapcsolódó hexagonok alkalmazásával az újdonság úgy vált minden konkurensénél ellenállóbbá a szakadásokkal szemben, hogy sem az anyagában, sem a vékonyságában nem tér el tőlük jelentősen, sőt, utóbbi téren még túl is teljesíti őket.

A mintegy 350 darab hexagonból álló, szabadalmaztatott struktúra mindemellett további előnyökkel is bír, például a HEX a hagyományos óvszereknél pontosabban illeszkedhet viselője péniszére, így a véletlen lecsúszás, gyűrődés esélye jelentősen csökkent. 

Lelo HEXForrás: vagyaim.hu

A kényelem szempontjából kiemelten fontos paraméter a testhő átadásának képessége, 

ezt illetően az újdonság a gyártó állítása szerint a legtöbb versenytársánál jobban teljesít. A számtalan pozitívum persze korántsem a véletlen műve, az óvszer piacra dobását egy minden addiginál alaposabb kutatás előzte meg, majd az így szerzett információk alapján előkészített koncepciót a LELO közösségi finanszírozás keretében fejlesztette tovább gyártásra érett termékké. Mindezek tükrében talán érthető, hogy a vállalat nem véletlenül tekint az újdonságra úgy, mint egy teljesen új korszak nyitányára az óvszerek piacán.

A termék csomagolására pillantva szembeötlő, hogy a marketingosztályon ezúttal is kiemelten ügyeltek a dizájnra; mind a külső doboz, mind az óvszerek tasakja hibátlan kivitelezésű, és bár ez a gumi használatát nem befolyásolja, a minőségébe vetett hitünket nagyban erősíti. Az óvszert rejtő csomagolás egyébként a gyártó állítása szerint könnyebben nyitható, mint a korábban alkalmazott fémes zacskó volt, nekünk azonban éppen, hogy ennek feltépése ment jóval keservesebben a szokásosnál. 

Az óvszerek tasakja hibátlan kivitelezésűForrás: vagyaim.hu

Ezen a területen egyértelműen kár volt a gyártónak változtatnia, mivel nagyon úgy tűnik, hogy a gyakorlatban fordítva sült el az újítás. A kondomot kibontva, majd kézbe véve örömmel fedeztem fel, hogy a spermazsák mérete valamelyest nagyobb a szokásosnál, ami kifejezetten jó hír, legalábbis a tapasztalataink szerint ezen a részen általában kevesebb szabad helyet hagynak a gyártók, mint az a végkifejlet szempontjából optimális lenne. Mindez abból a szempontból is jó, hogy így sötétben is egyszerű eldönteni, melyik az óvszer külső, illetve belső oldala, ami nem egy szituációban jelent majd könnyebbséget a mindennapi használat során. 

A HEX-et a péniszemre helyezve tűnt fel a következő »furcsaság«, mégpedig, hogy ez az óvszer egyáltalán nem szorít.” 

Bár méretét tekintve teljesen szokványos megoldásról beszélünk (a kondom átmérője 54 milliméter, hossza 180 milliméter) mégis úgy tűnik, mintha szellősebb lenne az általam eddig preferált, számszerűleg ugyanilyen dimenziókkal bíró termékhez képest. A mellékelt képen látható Banán úrra szintén zokszó nélkül felkúszott a HEX, pedig az 20 centiméteres hosszával, valamint 14 centiméteres kerületével bizonyára nagyobb elvárást támasztott a gumival szemben, mint azt az átlagos adottságokkal bíró férfi populáció teszi majd. 

A kondom átmérője 54 milliméter, hossza 180 milliméterForrás: Thinkstock

A könnyű felhelyezhetőség elsősorban a különlegesen vékony peremnek köszönhető, amely érezhetően nyúlékonyabb az átlagnál, így bizton állítható, hogy a LELO üdvöskéje a legtöbb hímtagra gond nélkül passzol majd. Hasonlóan kellemes meglepetés volt, hogy az óvszer szinte teljesen szagtalan; habár ezen a területen más termékek esetében is jókora előrelépés történt a kilencvenes évek színvonalához képest, 

megkockáztatjuk, hogy ennyire semleges illatú kondomhoz még soha nem volt szerencsénk. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az együttlétek végére már a HEX is árasztott magából egy kevés jellegzetes gumiaromát, de ennek mértéke valóban elhanyagolható. Kissé meglepett bennünket, hogy az óvszer felülete szinte teljesen sima: a mintázat sajátossága miatt azt vártuk, hogy enyhén (vagy határozottan) bordázott lesz majd, de erről szó sincs, használat közben a hatszögekből semmit sem érezni. Ami az anyagvastagságot illeti, abszolút csúcskategóriás a termék, a konkurens „thin/skin” típusoknál semmivel sem vastagabb, sőt, érzésre vékonyabb is náluk. 

Az együttlétek végére már a HEX is árasztott magából egy kevés jellegzetes gumiaromátForrás: Thinkstock

A kondom síkosságát szintén jól eltalálták a tervezők, legalábbis számunkra éppen optimális mértékű volt, bár a „szárazabb” hölgyek számára talán kevés lesz a felvitt anyag mennyisége. Az alkalmazott síkosító típusáról sajnos nem sikerült megbízható információt szereznünk, az azonban biztos, hogy egy átlagos időtartamú együttlétet (12–15 perc) gond nélkül kibír majd, és a hajsza végén sem kell ragacsosságtól tartanunk. 

Ami az óvszeres szeretkezés során átélhető élmény intenzitását illeti, a HEX új szintre helyezte a mércét: sohasem használtunk még olyan kondomot, ami ennél közvetlenebb érzést nyújtott volna. Annak, aki zsigerből gyűlöli ezeket a termékeket, vélhetően a HEX sem nyeri majd el a tetszését, de meg merem kockáztatni, hogy 

a férfiak szemszögéből ez a szint már bőven túl van azon, ahol még észérvekkel alátámasztható az óvszerellenesség. 

Hogy pontosan miben is más ez a kondom, mint a legtöbb konkurense? Nos, objektíven vizsgálva a termék igazi ereje nem az egyes részterületekben, sokkal inkább az összhatásban rejlik: a HEX nem szorít kényelmetlenül, nem gyűrődik fel, nem mozdul el, nem szárad ki, nem csusszan le pózváltásnál, magyarán szinte semmiben sem gátol a szeretkezés során. Ráadásul, a kondom végében elegendő hely marad a kilövellő ondó számára is, ami a férfi orgazmusának szempontjából cseppet sem elhanyagolható paraméter. Egyes pároknál sarkalatos pont lehet az óvszeres együttlétek vonatkozásában a csípős érzés kérdésköre; habár ez a probléma a mi esetünkben többnyire Dórit érinti, találkoztunk már olyan (nem éppen bóvli) gumival, amit néhány perc után én is sietve téptem le, annyira marta a férfiasságomat. A HEX kifejezetten jól teljesít ezen a területen, hiszen a tesztelés során Dóri mindössze egyetlen alkalommal tapasztalt némi csípő érzést, és szerencsére az is csak átmenetinek bizonyult. 

A termék igazi ereje nem az egyes részterületekben, sokkal inkább az összhatásban rejlikForrás: Thinkstock

Az előzőeken felül mindenképpen fontosnak tartjuk kiemelni, hogy próbáink során szakadásos balesettel nem találkoztunk, a gumi mindvégig állta a sarat, beleértve azt a példányt is, amelyet a próba kedvéért Dóri a körmei segítségével próbált kilyukasztani. A szolid erőszaknak végül engedett a kondom, de itt már olyan erőhatásoknak tettük ki, amik normál használat mellett aligha érnek egy óvszert. A HEX gyakorlatilag a köröm élére feszítve, ide-oda mozgatva, nyúzva sem szakadt át azonnal, ahogyan kicsípni sem sikerült elsőre. 

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a LELO újdonsága golyóálló, azonban épeszű felhasználás mellett, megfelelően sikamlós körülmények között nehezen tudunk olyan szituációt elképzelni, amely során elszakadna (nem számolva természetesen azzal a helyzettel, amikor a gumi már eleve szűknek bizonyul a férfi számára). 

A rendkívül pozitív tapasztalatainkat egyetlen mondatba sűrítve kijelenthetjük, hogy a LELO mérnökei kiváló munkát végeztek a HEX megalkotásakor, hiszen közel hibátlan terméket tettek le az asztalra. Az újdonság a konkurens termékeknél klasszisokkal intimebb együttlétet tesz lehetővé, mindezt úgy, hogy sem a biztonság, sem a vételár tekintetében nem kell fájó megkötésekkel élnünk. Mindezek tükrében a HEX kipróbálását minden pár számára bátran ajánljuk, hiszen segítségével jelentős előrelépés érhető el az óvszeres szeretkezések minőségét illetően! 

A terméket a Vágyaim.hu webáruháztól kaptuk tesztelésre, amit ezúton is köszönünk!
Dóri és Krisztián