Ahogy a pénisz mérete több tanulmány és felmérés tárgyát képezi, úgy a női hüvely anatómiájára ritkábban térnek ki ebből a szempontból. Vajon a nők esetében is lényeges a méret, és egyáltalán mi az oka annak, hogy egyik nő hüvelye tágabb, a másik szűkebb? 

Ha a hüvely mérete mégis szóba kerül, a leggyakrabban az merül fel, hogy minél szűkebb, annál jobb, ugyanis így jobban ingerli a péniszt. Sokak szerint éppen ezért a fiatal, még szülés előtt álló lányokkal a legjobb szeretkezni. Ám ahogyan arról sincs egységes álláspont, hogy mekkora pénisz ideális a nőknek, úgy ez elmondható a vagináról is, amelynek fala ráadásul nagyon rugalmas, és a szülés után körülbelül fél évvel teljesen regenerálódik. 

Forrás: Thinkstock

Gyakori tévhit például, hogy meg lehet állapítani valakiről csak a hüvelyének feszessége alapján, hogy korábban hány szexuális partnere volt. Ez nem igaz, mint ahogyan az sem, hogy a szűk hüvely csak jót jelenthet. Sőt! Sok esetben ez arra utal, hogy a nő nincs tökéletes izgalmi állapotban, nem volt neki elég az előjáték, és nem áll készen a  behatolásra.