Minden év januárjában a világ legnagyobb pornóoldala kiadja az előző esztendőről szóló jelentését. Felettébb különös adatok ezek az emberiség pornónézési, töltési és keresési szokásairól, nőkről, férfiakról, országokról és arról, hány órát áldozunk az életünkből arra, hogy azt nézzük, ahogyan mások szexelnek. A 2016-os eredmények mellett persze nem mehetünk el szó nélkül.

A Pornhub nemcsak arról számolt be, hogy a tavalyi évben összesen 92 milliárd videómegtekintést számlált, hanem azt is közzétette, mely országokból kattintottak rá a legtöbben ezekre a kisfilmekre. Magyarország ezúttal lecsúszott a TOP10-es listáról:

1. Amerikai Egyesült Államok
2. Izland
3. Egyesült Királyság
4. Kanada
5. Új-Zéland
6. Írország
7. Norvégia
8. Ausztrália
9. Svédország
10. Hollandia

Az egy főre jutó oldalletöltések szerint tehát az USA a legkanosabbForrás: Thinkstock

Az egy főre jutó oldalletöltések szerint tehát az USA a legkanosabb, náluk ugyanis minden egyes lakosra 221 letöltés jutott, ami azért elég durván hangzik. Kiderült az is, hogy az oldalt este 10 és éjfél között látogatják a legtöbben, valamint hogy a leghosszabb időt a Fülöp-szigetek lakói (12 perc 45 másodperc), a legkevesebbet pedig a kubaiak (4 perc 57 másodperc) töltik a Pornhubon.

A felhasználói szokásoknál és az oldallátogatási gyakoriságnál sokkal izgalmasabb azonban, hogy mire is keresnek rá az emberek. Itt szándékosan nem azt írtam, hogy a férfiak, ugyanis azt a sztereotípiát már évekkel ezelőtt elengedtük, hogy csak a pasik néznek pornót. Ugye? A nők legalább annyira szeretnek kukkolni, mint az urak, hiszen jó olyan dolgokat nézni, amit a valóságban egyébként nem mernénk megcsinálni, amire valójában nem is vágyunk, de azért izgató filmen látni, és legyünk őszinték, időről időre mindenki szexfantáziájára ráfér egy kis frissítés.

#politikuspornó

A celebek közül Kim Kardashianra voltak leginkább kíváncsiak a pornónézők, őt a képzeletbeli dobogón az egyik rokona, Kylie Jenner követi, majd pedig a válófélben lévő Angelina Jolie következik. Hogy Donald Trump miként kerülhetett egy ilyen lista negyedik helyére, rejtély, ahogy az is, miért keres rá valaki Hillary Clintonra, Theresa May-re (ő a brit miniszterelnök), vagy éppen Boris Johnsonra (ő a brit külügyminiszter).

Boris Johnson annyira nem szexiForrás: AFP/Justin Tallis

A legnépszerűbb celebfelsorolásban szerepel egyébként a Kardashian klán apraja-nagyja, ott van Khloe, Kourtney, Kris Jenner és még Kanye West is. Aztán Trump neje, a pucérkodó Melania, és a lányai, Ivanka és Tiffany, Harry herceg új barátnője, Meghan Markle, Beyoncé és a Brad Pitt-tel összemagyarázott, Oscar-díjas francia színésznő, Marion Cotillard is. Kicsit sír a szívem Emily Ratajkowskiért, bár szegény lány már mindent megmutatott legalább kétszer, így nem csoda, hogy nem éri meg rákeresni.

#pókemberpornó

Mozis karakterekből is összeállítottak egy toplistát, amit toronymagasan nyert a Suicide Squad Harley Quinnje, akit egyébként DC-univerzumos társai, Batman és Wonder Woman követnek. Utánuk jön csak Amerika Kapitány, Deadpool, Superman, Joker, a Ghostbusters, Rey (Star Wars), és végül Pókember. (Vajon milyen lehet a pókemberes pornó?)

Hírességek, akik pornóval kezdték (18+)
"Imádom a pornót! Tudjátok, mit szeretek benne? Hogy diszkrét" - nyilatkozta anno Cameron Diaz, aki Demi Moore-hoz, Jackie Chanhez, Sylvester Stallonéhoz és Teri Hatcherhez hasonlóan felnőttfilmesként kezdte a karrierjét. Pornófilmjeikbe az alábbi összeállításunkban nézhetsz bele.

#leszbiolló

Mint az a közzétett infografikából kiderül, a legtöbben a leszbipornóra kerestek rá 2016-ban, de népszerűek a mostohaanyák, a MILF-ek, a tinik, a mostohatesók, az anyák és a rajzfilmhősök is. Kissé hátracsúszott azonban az anál, a hármas szex és a fekete kategória is, de utóbbi azért később még visszatérünk.

26 helyet javított tavalyi eredményéhez képest a leszbikus ollózás, amit, gondolom, mindenki el tud képzelni, és megjelent egy új fogalomkör is, mégpedig az overwatch. Ennek megoldását azonban nem a szexuális kifejezések között kell keresnünk. Az Overwatch egész egyszerűen a tavalyi év egyik népszerű videojátéka volt, és ennek karakterei bizony megmozgatták a pornószeretők fantáziáját.

Forrás: Pornhub

Érdemes azt is megnézni, miként oszlanak el a különböző kategóriák a nemek között. Tisztán kirajzolódik, hogy a leszbiket és a leszbiollót is a női keresők húzzák fel, a férfiaknál ugyanis a MILF-ek, és az édes mostohák dominálnak. No meg persze a tinik és a japánok. (Előbbiről itt, a mangapornóról pedig itt értekeztünk korában.)

A nőknél negyedikként zárt a big black dick, és hetedikként a black kategória, a mostohaszülővel való szex pedig mindkét nemnél előkelő helyen végzett.

Forrás: Pornhub
Szexfüggőséget okozhat az internetes pornó (18+)
Minden 25. fiatal szexfüggő, amiért részben az internetes tartalmak tehetők felelőssé. Ez derül ki a Cambridge-i Egyetem decemberben közzétett kutatásából. Szerintük ugyanis a végtelen mennyiségű pornóutánpótlás hozzájárul a szexfüggőség terjedéséhez, mivel a páciensek nehezen tudják kontrollálni a szexszel kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket vagy viselkedésüket. A hatalmas készlet megnehezíti a rögeszmés szexuális viselkedésű emberek számára az önuralom gyakorlását - írják.