Szokás mondani, hogy a prostitúciót sosem lehet teljesen kiirtani a legszigorúbb tiltásokkal sem, mert mindig lesz rá kereslet. De miért van ez így? Pláne a megvalósult szexuális szabadság és a netes szexpartnerkereső oldalak világában? A kérdésnek ezúttal pasioldalról néztünk utána, megkérdezve néhány olyan férfit, akik rendszeresen élnek ilyen jellegű szolgáltatással.

Prostifétis

"Nem azért járok prostikhoz, mert rászorulnék, ez azt hiszem, látszik is rajtam. Általában tetszem a nőknek, van egzisztenciám is, korban sem tartok még ott, hogy ne jutna ingyen is szex. De mit csináljak, ha engem ez izgat?

A mocskos szex, a mocskos nők, persze csakis erkölcsi értelemben. Arra izgulok fel, ami tiltott, ez van.

Másnak a nővérkés szerepjáték izgató, nekem meg a kurvás, csak míg mások ezt nem tudják nővérkékkel igaziból is megvalósítani, én igen. És amikor normális párkapcsolattal próbálkoztam, akkor is azt vettem észre, hogy a ribanc típust keresem, szóval gyorsan meggyőztem magam, hogy akkor meg annak mi értelme lenne?" (Péter, 48, vállalkozó)

Forrás: Thinkstock
"Mégiscsak egy prosti vagyok" - Szende diáklányból szajha!
Nincs pontos adat arra, hogy hazánkban hány egyetemista vagy főiskolás lány vállal gyorséttermi állás vagy bébiszitteri feladatok helyett szexmunkát. A felmérések azért pontatlanok, mert a testüket áruba bocsátó hallgatók előbb-utóbb ki szeretnének szállni a szexiparból úgy, hogy korábbi pénzkereseti forrásuk titokban marad. Íme az egyikük történte!

Pótlék az otthoni helyett

"Az egyik legcsúnyább dolgot csinálom, tudom én is: a feleségem mellett járok el néha fizetős lányokhoz. Amikor először tettem ilyet, majd megölt a lelkiismeret-furdalás, de azóta már egyre kevésbé érzem. Pedig szeretem a feleségem, de őszintén szólva nem nagyon van már otthon szex, pedig próbáltam én tenni érte mindenféle módszerrel. És azt is be kell látnom, hogy amíg volt, akkor se volt azért annyira fergeteges... Arra viszont képtelen lennék, hogy otthagyjam, vagy kiépítsek valami szeretői viszonyt a háta mögött. Így legalább érzelmileg nem csalom meg, nem jelentenek semmit nekem ezek a titkos menetek. Viszont sokkal jobban érzem magam utánuk, stresszmentesen, felfrissülve, ami az otthoni hangulatnak is jót tesz." (István, 51, biztonsági őr)

Ár/érték arány

"Szeretnék én szexuális életet élni kedves, helyes, nem anyagias, normális lányokkal, csak úgy tapasztaltam, hogy ilyenek nincsenek. Rengeteget randiztam mindenféle partnerkeresőkről, de arra kellett rájönnöm, hogy többe kerül lefektetni a nem hivatásos lányokat, mint kifizetni egy prostit egy éjszakára: vacsora, ajándékok, kis ez, kis az...

Ha meg már úgyis fizetek érte, akkor meg már miért ne történjen minden úgy, ahogy én szeretném?"

(Márk, 28, menedzser)

Forrás: Thinkstock

Korlátozott lehetőségek

"Nagyon egyszerű okom van a kurvázásra: így tudok szexhez jutni, máshogy nem. Sajnos nem adott nekem olyan fizikai adottságokat az élet, hogy bejöjjek a lányoknak, erősen túlsúlyos is vagyok, az meg nekem nem oké, hogy egész életemben csak maszturbáljak, vagy elfojtsam a szexualitásom, mint sok sorstársam teszi. Szóval olyan ez nekem, mint másnak a nyaralás vagy a wellnesshétvége: minden hónapban egy olyan esemény, amikor magamra költök, amikor magamat kényeztetem, és amit alig várok." (János, 36, állásközvetítő)

Egyedi szükségletek

"Eléggé speciálisak az igényeim a szexben, nem hétköznapi dolgok mozgatnak, és ehhez nehéz partnert találni »csak úgy«. Konkrétan a BDSM egyes válfajai izgatnak,

a vaníliaszex számomra csak érdektelen maszatolás.

És hát azért ilyesmiben utazó nő sokkal kevesebb akad a világon, pláne olyan, aki még tetszik is mellé nekem, bár az internet elterjedése óta sokkal könnyebb megtalálni egymást a hasonló érdeklődésűekkel. Szóval ha időnként összeakadok egy ilyen lánnyal, én örülök az anyagiaktól mentes szexkapcsolatnak, sőt akár a párkapcsolatnak is, de ha épp nincs partnerem, akkor marad a fizetős verzió." (Géza, 48, ingatlanos)

Forrás: Thinkstock
Luxusprosti vagyok: Csak a leggazdagabbaknak!
Kifinomultak, lélegzetelállítóan szépek, okosak és az ágyban is szenzációsak. Luxusprostik csak a leggazdagabbaknak. A krémnek, akik megengedhetik maguknak, hogy százezreket fizessenek ki egy menetért, vagy azért, hogy előkelő partikon stílusosan elegáns, fizetett nők társaságában jelenjenek meg. Erről a témáról itt írtunk bővebben.

Az eltűnt idő nyomában

"Csak ritkán veszem igénybe efféle hölgyek szolgáltatásait, és olyankor azt hiszem, leginkább a nosztalgia vezet. Fura, de így van: nagyon félénk fiúként annak idején csak így tudtam elveszteni a szüzességemet, és az első rendszeres szeretőm egy nagyon kedves, kicsit idősebb hivatásos lány volt, akinek nagyon sokat köszönhetek, és aki rengeteg mindenre megtanított. Ő már otthagyta a szakmát, de én időnként visszalátogatok ebbe a világba. Persze szigorúan csak akkor, ha amúgy nincs párkapcsolatom." (Tamás, 31, rendezvényszervező)

A szakember véleménye: Katalin, 29, pszichológus

"Szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy semmiképpen sem egészséges dolog a szexualitást üzleti alapon megélni, és hosszú távon súlyos torzulásokhoz vezethet az ebben részt vevők személyiségében, önképében, a nemiséghez való viszonyában. A régebbi korokban, a szigorú erkölcsi szabályok között még talán eggyel érthetőbb volt ez a jelenség, amikor a párkapcsolatok és házasságok érdekből köttettek, a férfiak számára pedig a bordélyok jelentették azt a helyet, ahol megélhették az igazi szexualitásukat, na de ma?


Az efféle anyagias szolgáltatásokból pont azok a dolgok hiányoznak, amik az egésznek a lényegét és szépségét adnák, és amire valójában mindannyian a legfőképpen vágyunk: az intimitás, az odaadás, az erotika, az őszinte vonzalom, hogy magunkért vágyjanak ránk."