Ha az egyik férfiismerősöd benyögi, hogy indított egy pornószájtot, felszalad a szemöldököd, és azt mondod neki, ó, nahát! Ha pedig kiderül, hogy az egyik haverjával egy melegpornóoldal beindításán ügyködnek, akkor tényleg nehéz leplezni a meglepődésedet. De ha ez mégis megtörténik, legalább kifaggathatod arról, miért olyan jó ötlet ez, mit vár ettől az üzlettől, és hogy heteróként miként viszonyul a meleg férfiak szexualitásához. A Gayfriend.me oldal ötletgazdájával beszélgettem.

Csapjunk a közepébe! Miért indít egy heteró férfi ma melegpornóoldalt? 

Azért nem „sima” pornóoldalt alapítottunk, mert a heteropornóban nagyon erős a verseny, a melegpornóban pedig nem annyira. És azért is, mert most már 

egyértelműen a férfiak az új nők. 

Nekik ugyanúgy el lehet adni bármit, szakácskönyveket, konyhai- és divatcuccokat, parfümöket, alsónadrágokat, vagyis hasonló termékeket, mint a nőknek. Csak a pasik még nincsenek annyira lefedve, nincsenek olyan mértékű marketingzajjal elárasztva, mint a hölgyek. Ez volt az alapkoncepciónk. 

Miért jobb a Gayfriend.me, mint a többi hasonló weboldal?

Mindenképpen valami újat akartunk csinálni. Valami pluszt belerakni a többi oldalhoz képest. Nagy hangsúlyt fektettünk a Google-nál elfoglalt helyünkre, hogy a rankünk minél erősebb legyen, mert hosszú távon onnan jön majd a legtöbb látogató. Amiben egyébként sokkal jobbak tudunk lenni, mint a világon bármelyik oldal, az a sebesség. A mi oldalunk rettenetesen gyors, ehhez egy új technológiát használunk, amivel rajtunk kívül egyetlen cég foglalkozik még az országban. Azt akartuk, hogy ne csak desktopon, de tableten és mobilon is nagyon gyors legyen. 

Mindenképpen valami újat akartunk csinálniForrás: Thinkstock

Mi a legfontosabb egy ilyen oldal elindításakor?

Nyilván a tartalom. Hogy honnan szerezzük a filmeket? Ezeket a videókat nem mi állítjuk elő. Vannak olyan szájtok, amik szolgáltatják ezeket az adatbázisokat, az anyagokat. (Most az oldalunkon körülbelül 280 ezer kisfilmből lehet válogatni.) Utána pedig nyilván a jogi oldalát tisztáztuk, mielőtt elkezdtük programozni az üzlettársammal. 

Egy hónapja indultunk, azóta napi 2000 oldalletöltésünk van. A látogatók nagy része egyébként organikus, mennek ugyan Facebook-hirdetések, de az elenyésző. 

A későbbiekben pedig még nagyon sok plusz szolgáltatást tervezünk. Alapvetően egy jó közösséget szeretnénk létrehozni, és lesz majd benne társkereső funkció is. Ezért is fektetünk nagy hangsúlyt az instagramos megjelenésünkre, mert az elképesztően jól pörög. Február 7-e óta 6700 követőnél tartunk, ami igencsak jónak mondható. 

Mi kerülhet ki egy melegpornóoldal Instagramjára?

Nyilván nem mehetnek ki péniszek, illetve olyan fotók, amik valódi szexuális aktusra utalnak. Ezért inkább modelles, erotikus kisugárzású tartalmakat jelenítünk meg. Ezt én kezelem, én keresem és osztom meg a fényképeket. Hogy ez mennyire rossz nekem? Hát, kicsit testidegen, de alapvetően nem vészes. Nem látom már, ami a képeken van. 

Próbáltuk elemezni, melyik képek kapják a legtöbb lájkot. Az a tapasztalatunk, hogy azok, ahol két vagy több pasi van a fotón. Amerikában az egyik legnépszerűbb kategória a black, a másik pedig a straigth. Ez utóbbi az ilyen ártatlan, új fiús, heteróból áttérített meleg srácokat jelent. Ezeket a témákat nagyon szeretik. Ezeket meg is osztják, így növekszik a táborunk. 

Sokan küldenek képeket magukról, hogy tegyük ki őket is az oldalra. 

Ezeknek a tartalmaknak nagyjából a 20 százaléka használható is az Instagram-szabályzata szerint. Ami normálisabb, minőségileg is megfelel, és nem csak a farkát mutogatja, azokat ki is szoktuk tenni.

Sokan küldenek képeket magukról, hogy tegyük ki őket is az oldalraForrás: Thinkstock

Mi a célotok az oldallal? Mi lesz egy vagy három év múlva? 

Az látható, hogy nagyon gyorsan növekszik. Február 14-én indultunk, de nem azért, mert az emberek igencsak sok pornót néznek Valentin-napon. Igazából viccesen a Fifty Shades of Gay-t akartuk meglovagolni, hogy legyen egy kis romantikája a dolognak. Ezt a szülinapot amúgy sem fogjuk elfelejteni. 

Hát, egy év múlva sok pénzt szeretnénk ezzel keresni, három év múlva pedig mocskosul sokat. De komolyra fordítva a szót, ez részünkről egy társadalmi szerepvállalás. Annyira mondjuk már nem nyomják el a meleg közösségeket, mint korábban, de alapvetően szerettünk volna egy olyan közösséget létrehozni, ahol szabadon lehet ismerkedni, és nemcsak idehaza vagy Európában, hanem a világ minden táján. Nagyon örülnénk, ha sikerülne kapcsolatokat létrehozni a felhasználók között is.

Annyira mondjuk már nem nyomják el a meleg közösségeket, mint korábbanForrás: Thinkstock

Legtöbben egyelőre Magyarországról nézik, de Amerika a második, mindjárt megelőzi hazánkat. Utána Brazília és Spanyolország következik. 

Mennyi munka van egy ilyen oldal működtetésével? 

Kétféle módon lehet összerakni egy weboldalt: jól és rosszul. Nyilván, ha egy minőségi oldalt akarunk csinálni, abban rengeteg munka van. Hogy ez jól használható legyen, jól legyen kategorizálva, és jó helyeken legyenek a szervereink. Sok apró technikai dolgon múlik egy oldal sikeressége. 

A legtöbb döntésünket egyébként statisztikák támasztják alá, vagyis sokszor matek alapján döntöttünk. A Pornhub Insights oldalán fenn van igazából minden, ami egy jó pornószájt létrehozásához kell, csak ki kell tudni keresni. 

Mi volt a legnehezebb a munkád során? 

Rengeteg nehéz pillanatom volt, például, amikor a képeket kellett válogatni. Mert azért kimondhatjuk, hogy nagyon durva dolgok vannak itt. 

Leginkább a gangbang- és a bukake-sztorik sokkoltak. Amikor valakinek a bajszán folyik le az ondó, na, az már nálam is eléri az ingerküszöböt.

Igazából ugyanúgy épül fel egy melegpornó, mint a sima, csak itt férfiak vannak, ezt meg kellett szokni. De ugyanazok a dolgok történnek egyébként.

Az is nehéz, hogy rengetegen írnak, hogy meg akarnak ismerni, sokféle szexuális megkeresést kapunk. Főleg Instagramon akarnak barátkozni. Ezekre válaszolok is amúgy, mondjuk Linda néven, hogy hamar rövidre tudjam zárni a beszélgetéseket. De egyébként valahol jól is esik ez az érzékenység a részükről. Jó látni, ahogy kezdik magukénak érezni az oldalt. Mert ugye alapvetően ez is a cél, az az, amiért belevágtunk. 

Hogy használják, szeressék, élvezzék, ismerkedjenek és vásároljanak nálunk. Mi pedig igyekszünk kifinomult tartalmakat szolgáltatni, és egy megfelelő platformot létrehozni ehhez.