A női nemi szerv is hatalmas változásokon megy keresztül az idő múlásával. Megviselheti a szülés, vagy éppen a menopauza is. Fontos, hogy a vagina egészségére ugyanúgy kell figyelni, mint a többi testrészünk épségére.

A brit Mirror szakértője szerint három fontos dolog van, aminek köszönhetően a vagina fitt és egészséges marad.

1. Megfelelő tisztálkodás

A szakértő azt mondja, hogy naponta egyszer, meleg vízzel kell megmosni a vaginát. Semmi szükség az intim mosakodószerekre, a hüvely ugyanis öntisztító, a tejsavbacilusok tartják egészségesen és tisztán. Ha valakinek mégsem lenne elég a víz, az használjon illatanyagmentes szappant.

Nem kell szappan a vagina tisztításáhozForrás: Getty Images/iStockphoto/VladimirFLoyd/Vladimirfloyd


2. Nem kell a borotva

Az utóbbi években rettentő divatos a fanszőrzet teljes eltávolítása vagy fazonírozása. A szakértő azonban nem ajánlja a női nemi szerv borotválását: a benőtt szőrszálak gyulladást okozhatnak, egy esetleges vágás pedig könnyen elfertőződhet. A fanszőrzet okkal nőtt oda, ahova, véd a kórokozóktól. A szakértő azt ajánlja, ha ragaszkodunk a szőrtelenítéshez, akkor se csupaszítsuk le teljesen a nemi szervünket.

3. Medencefenék-torna

A medencefenék tornáztatása javítja a vér áramlását a vaginában, így a szex is sokkal élvezetesebb lesz. A szeméremajkak az edzésnek köszönhetően feszesebbek lesznek, így pedig sokkal könnyebb elérni az orgazmust.