A férfiak általában csak azzal foglalkoznak, hogy mekkora a hímtagjuk, pedig nem a méret az, ami igazán megkülönbözteti egyik péniszt a másiktól. A férfiasságnak a tudósok szerint négy típusa van, de egyiknél sem a centi a meghatározó.

Arról, hogy valójában számít-e a méret, nincs egységes vélemény, de az biztos, hogy a férfiak sokat foglalkoznak vele. Nem véletlen, hogy több kutatást is publikáltak már a témában, így fény derült arra is, hogy országonként változnak az elvárások. Általában elmondható, hogy a férfiak többsége nincs megelégedve a méreteivel, pedig nem ez alapján osztályozzák a hímtagjukat. A pénisznek világszerte 4 típusa van a szakértők szerint, és mindent a forma határoz meg.

Négyféle pénisz van a világonForrás: Dreamstime

1. A nagyfejűA szakértők szerint a férfiak 20%-a rendelkezik ilyen szerszámmal, ami elég beszédes nevet kapott. Ez egészen egyszerűen azt jelenti, hogy a pénisz teste vékonyabb, mint a makk.

2. A vastag nyelűSzintén nem kell sokat gondolkoznunk, hogy kitaláljuk, mit is takar ez az elnevezés. Ebbe a típusba azokat a hímtagokat sorolják, amelyeknél a pénisz teste vastagabb, mint a makk, és a hengeralaknál valamivel vaskosabb.

3. A görbülőA férfiak 10 vagy 20 százalékának nem teljesen egyenes a hímvesszője. Ebbe a csoportba tartoznak azok a péniszek, amelyek csak kismértékben, de felfelé ívelnek. A legtöbb pénisznél ez az ív körülbelül 5-10 fokos.

4. A hajlítottÖsszetéveszthető a görbülővel, de a hajlított pénisz sajátja, hogy nem ívesen görbül. Inkább olyan, mintha egy ponton a pénisz teste megtörne, és onnan felfelé mutatna. A szakértő szerint - akit a Buzzfeed kérdezett - azoknak a férfiaknak kell aggódniuk, akiknek ez a hajlítás eléri 30-60 fokot, mert az a Peyronie-betegségre utalhat, amit a péniszben jelentkező csomó vagy köteg idéz elő.