Szoktál azon gondolkodni, hogy túl sokat vagy túl keveset szexelsz? Esetleg azon, hogy "nem normális" vágyakat kergetsz? Ne szorongj ilyeneken, mások is ugyanígy éreznek. 

Rachel Hills már 10 éve vizsgálja az emberiség szexuális szokásait, illetve egy könyvet is írt The Sex Myth: The Gap Between Our Fantasies and Reality címmel, amely kifejezetten a szexualitással kapcsolatos mítoszokról és valóságokról szól. 

Fiatalon sokat kell szexelni

Rachel is úgy érezte, hogy a többi kortársával ellentétben ő nem kerül heves ágyjelenetekbe elég gyakran. Az irónő  - aki csak az egyetem után veszítette el a szüzességét - azonban rámutatott egy kutatás eredményére, mely szerint az egyetemisták jóval kevesebbszer élnek nemi életet, mint amit elképzel róluk a közhiedelem.

Vagyis valójában csak a társadalom hiszi azt, hogy a főiskolások élete semmi másról nem szól csak a szexről és az ivászatról, pedig az igazság ettől nagyon távol áll. 

Ne hidd azt, hogy másoknak nincsenek furcsa szexuális gondolataiForrás: Thinkstock

Nem normális a szexuális életed

Hills vette a fáradtságot, és rengeteg fiatallal beszélgetett Kanadában, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is. A korosztályon kívül talált még egy dolgot, ami közös volt az interjúk során: a legtöbb fiatal úgy érzi, hogy valami nem stimmel a nemi életükkel. 

Nem olyan intenzív vagy nem olyan gyakori, mint szeretnék. Sokan úgy érzik, hogy másoknak csupa vadregényes szexuális életük van, és csak ők az egyetlenek, akik nem mernek a vágyaikról beszámolni még a barátaiknak sem. Pedig Hills szerint az emberek többsége nem meri feltárni a vágyait, a megvalósítás pedig csak nagyon keveseknek sikerül. 

Hollywood értelmezése szerint nem vagy elég szexi

Az írónő arról is beszélt, hogy a médiából áradó tökéletes szexideálok nem korrelálnak a valósággal. A valódi életben ugyanis nem léteznek azok a nők és férfiak, akiket filmekben és fotókon látunk. Ezek mesterséges közegek, melyekben mesterséges emberek jelennek meg. 

De sokan mégis ezekhez mérik a maguk szépségét, és ez nem meglepő módon önbizalomhiányt szül. Pedig a többi embertársunk sem hasonlít jobban a sztárokra, mint mi. 

Csak a nők aggódnak a szex miatt

Sokan azt gondolják, hogy kizárólag a nők szoktak előre eljátszani fejben egy-egy szexjelenetet. Vagy hogy csak a csajok izgulnak azon, hogy vajon elég jók lesznek-e, ha eljön a nagy pillanat.

Rachel azonban elárulta, a férfiak teljesítőképességével kapcsolatos félelmek sokkal gyakoribbak, mint a nők esetében, csak a pasik nem vallják be. 

Mindenkinek vannak félelmei, és sokan küzdenek megfelelési kényszerrelForrás: Thinkstock

Ha nem tudsz elélvezni, az a te hibád 

Először a Viagra került piacra, ami nagyban lecsökkentette a férfiak potenciál-problémáit, legalábbis tünetileg. Aztán megérkeztek azok a pirulák is, amelyek a női szexualitás serkentését szolgálják. Azonban azzal nem foglalkozik senki, hogy ezek az intim zavarok mind lelki okokból fakadnak. 

Ezek többnyire nem betegségek következményei, hanem elfolytások és ki nem mondott problémák, vágyak miatt. Ne szorongjunk, inkább beszélgessünk egymással.