A nemi erőszakot nagyjából mindannyian egyféleképpen képzeljük el. Ám most kiderült, van egy új formája is, ami nagyon alattomos. 

"Stealthing" néven terjed, amely angolul lopakodást, titokban cselekvést jelent. Ez azt jelenti, hogy a férfi az aktus közben leveszi magáról az óvszert, de mindezt titokban, a másik fél tudta nélkül teszi. 

Így csalják tőrbe a férfiak a nőket az ágybanForrás: Thinkstock

Az USA-ban egyre többen követik el ezt a bűncselekményt, de már Európában is volt rá példa. Az elkövetők általában egyéjszakás kalandokon csapnak le, pedig pont a futó kapcsolatoknál lenne fontos szerepe a védekezésnek, hiszen a nem várt terhességen kívül a különféle fertőzésektől is óv a kondom. Ám néhány férfi úgy gondolja, hogy joga van a világban szétszórni a magjait, akkor is, ha a másik fél esetleg önszántából ebbe nem egyezne bele. 

Forrás: Thinkstock

Svájcban bíróság elé került egy ilyen eset, és a nő meg is nyerte a pert. Az óvszer titokban történő eltávolításáért a férfi börtönbe került, ugyanis a jog szerint ez a cselekedet a nemi erőszak egyik típusa.  A nő csak óvszerrel egyezett bele az aktusba, anélkül nem – írta meg a NewYork Post

Titkok a múltból: sztárok, akik szexuális erőszak áldozatává váltak
Az erőszakos közösülés akkor valósul meg, ha valakit erőszakkal vagy fenyegetéssel közösülésre kényszerítenek, vagy védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen ember állapotát közösülésre használják fel. Hollywoodban bőven akad olyan színész, énekes vagy előadóművész, aki szintén átélt ilyen típusú borzalmakat. Összeállításunkból megtudhatod, kik ezek a sztárok.