Az ókorban rengeteg olyan dolgot tettek az emberek, ami ma elképzelhetetlen volna. Vérfertőző kapcsolatokat létesítettek, állatokkal erőszakoltatták meg az embereket, és megvolt a maguk módszere a fogamzásgátlásra is, ugyanis a szülés felért egy halálos ítélettel. A Listverse összegyűjtötte a legbizarrabb szexuális szokásokat az ókorból. Íme: 

1. Fogamzásgátlás 

A fájdalomcsillapítók és a modern orvostudomány nélkül a szülés maga volt a borzalom, ráadásul rendkívül veszélyes is volt. Előbb adták volna a nők az életüket egy harcban, mint szülés közben, így nem csoda, hogy már az ókorban is próbálták elkerülni a nem kívánt terhességet. Erre megvoltak a maguk módszerei, amik mai szemmel nézve igen különösek. Egyiptomban például krokodilürülékből, mézből és sóból formázott pesszáriumot használtak, aminek nem lehetett valami bizalomgerjesztő illata, de ez is azt mutatja, a nők bármire képesek voltak, hogy kikerüljék a terhességet. A rómaiak és a görögök ennél kellemesebb módot találtak a fogamzásgátlásra. Egy gyógynövényt, amit annyian ettek, hogy végül teljesen kipusztult. 

Az ókorban egy bizonyos szilfium nevű gyógynövényt fogyasztottak, hogy megakadályozzák a teherbe eséstForrás: Thinkstock

2 .Erőszakoló állatok 

Régen nagyon kegyetlenek voltak, állatokkal, emberekkel egyaránt. Az elítélteket például nagyon szerették megalázni, így mielőtt még a gladiátorokkal eresztették volna össze őket, a megszokott metódusok közé tartozott, hogy megerőszakoltatták őket egy állattal. Általában is sokkal inkább szemet hunytak az állat és az ember kapcsolata felett. Egy görög legenda szerint Pasziphaé beleszeretett egy bikába, és az ő együttlétükből született Minótaurosz. Egy másik történetben pedig arról írnak, hogy egy Karpoforusz nevű illető állatokat idomított be arra, hogy nőket erőszakoljanak.

3. Férfiak kapcsolata fiatalabb fiúkkal 

Régen nem csináltak ügyet az azonos nemű kapcsolatokból sem, sőt Athénban teljesen természetesnek tartották, hogy a férfiak vonzódnak a fiúkhoz. Platón például leírta, hogy Szókratész – az egyik legnagyobb ókori filozófus –, nagyon is élvezte a fiúk társaságát, a meztelenségüket, és gyakran aludt velük. Természetesen ezen a kapcsolaton kívül is találhatunk bőségesen az irodalomban példát arra, hogy annak idején mennyire nem foglalkoztak ezzel az emberek. 

Athénban teljesen természetesnek tartották, hogy a férfiak vonzódnak a fiúkhozForrás: Wikimedia

4. Bordélyházak 

Ma már a prostitúcióra úgy gondolunk, mint egy szégyenteljes dologra, de ez régen egyáltalán nem volt így. A bordélyházak nem eldugottan, titokban működtek, hanem mindenki számára jól látható helyen. Minden szolgáltatásuk elérhető volt mindenki számára, és felvilágosítást sem suttogva kellett kérni. Illusztrációkkal segítették megérteni, hogy mi is folyik egy ilyen helyen, hogy biztosan tudják, mire adják ki a pénzüket! 

5. A spártai nők szabadsága 

A nők mindenhol el voltak nyomva, olyannyira magányosak voltak, hogy az athéni nőkről azt gondolták, saját nyelvjárást beszélnek. A spártai nők viszont különös szabadságot élveztek. Ez persze feltűnt az embereknek, faggatták is a spártai királynőt, hogy miért tudnak ők uralkodni a férfiak felett, mire az csak annyit felelt, hogy azért, mert ők adtak nekik életet. Kétségtelen, hogy különleges helyzetben voltak a spártaiak, de az ő életük sem volt fenékig tejfel, főként a nászéjszakájuk! A nők fejét leborotválták, és férfinak öltöztették őket, így kellett várniuk az urukat a sötétben. Egyes történészek szerint erre azért volt szükség, mert a férfiak hozzá voltak szokva ahhoz, hogy más férfi karjaiban pihennek, és a nők így kerülhettek közelebb saját férjükhöz. 

A spártai nők más társaikkal ellentétben különös szabadságot élveztekForrás: Wikipédia

5+1. Vérfertőző kapcsolatok 

Annak idején egyáltalán nem volt szokatlan, hogy közeli rokonokkal vagy éppen testvérrel létesítsenek kapcsolatot az emberek azért, hogy tisztán tartsák a vérvonalat. Persze ez csak az uralkodók körében volt szükséges és népszerű. Az egyiptomi királyi családban is gyakori volt a testvérházasság, aminek persze katasztrofális genetikai következményei lettek. Azonban ott a fáraókat isteneknek tartották, számukra pedig a vérvonal volt a legfontosabb. A mitológia leghíresebb házas testvérpárja Ozirisz és Ízisz.