Csak annyi biztos, hogy minden nő másmilyen és a jó szex nagyban attól függ, meg akarod-e ismerni a másik igényeit és vágyait. Vannak viszont olyan elterjedt mítoszok, amiket ideje lerombolni. A női orgazmus nem egyszerű!

Minden nő könnyen eléri az orgazmustA közösülés nem a fő attrakció, igenis kell az előjáték, ugyanis nem tud minden nő könnyedén, néhány perc alatt a csúcsra jutni. Mindenféle bemelegítés nélkül pedig egyenesen képtelenség. Az előjátékot nem lehet átugrani, már ha az a cél, hogy a nő is élvezze az együttlétet.

Sok mítosz kering a női orgazmusrólForrás: Dreamstime

Minden nő olyan szexet akar, mint a romantikus filmekbenA szép lányok is szeretik a határozott szexet, igazából a fő a változatosság. Ebből a szempontból a romantikus filmek sem kisebb hazugságok, mint a pornófilmek. Csak két végletet képviselnek: az egyik szerint szinte hozzá sem kell érni egy nőhöz, a másik szerint pedig csak a férfiak igényei számítanak.

A behatolás a kulcs az orgazmus eléréséhezÖnmagában ez nem elegendő ahhoz, hogy egy nő a csúcsra jusson. A nők mindössze 25%-a állítja, hogy képesek elérni az orgazmust csak a behatolástól, de bizonyára ők sem panaszkodnának egy kis plusz izgatás miatt! Betty Dodson neves szexuális oktató szerint a legtöbb nőnek 20-30 perc kell az orgazmushoz, ebbe persze beletartozik az előjáték, a tevékenységek variálása és a klitorisz stimulálása is.

Nem a behatolás az egyedüli kulcsForrás: Thinkstock

A különböző pozícióktól nem változik az orgazmusRöviden, DE. Nagyon nem mindegy, hogy milyen pozícióban kerül sor a behatolásra, mert ettől nagyban függ az orgazmus is. A közösülés egymagában pedig csak nagyon kevés nőnél ér el eredményt, szükséges hozzá a kellő előjáték és a megfelelő póz, hogy a csikló is benne legyen a játékban közvetve, vagy közvetlenül.

Teljesen rendben van orgazmust színlelniA visszajelzés nagyon fontos, főleg egy friss kapcsolat kezdetekor. Nem érdemes hazudni, hiszen ha valaki nem juttat a csúcsra, de azt hiszi, hogy mégis, akkor soha nem fog változtatni a technikáján. Mindenkit rá lehet vezetni a helyes útra, és nem is kell feltétlenül hozzá beszélni, csak irányítani!