Sokan hiszik, hogy egy párkapcsolatban nincs helye saját magunk kényeztetésének. Azt gondolják, ez a rossz szexnek a jele, pedig nem így van. Rengetegen maszturbálnak párkapcsolatban és ezzel nincsen semmi baj, sőt!

Nem lehet kellemes érzés felismerni, hogy a partnerünk olykor önmagának is örömet okoz. Sokan azt hiszik, ez a rossz szexuális élet miatt történik, hogy ezzel pótolják az emberek azt, amit a párjuktól nem kapnak meg, pedig ez nem így van. A maszturbáció és a szex nem ugyanaz, hiszen az egyik egy társas tevékenység, a másikat pedig egyedül végezzük, csak magunkért. Az önkielégítés az ember magával való kapcsolatáról szól, és a kutatások szerint kifejezetten jót tesz a szexuális életnek.

Maszturbálás párkapcsolatban: Igen vagy nem?Forrás: Thinkstock

Ez nagyjából olyan, mint a bemelegítés, egy kis kocogás mielőtt elkezdenénk teljes erőből futni. Igazából növeli a szexuális étvágyat és abban is segít, hogy az ember feltérképezze a saját igényeit, a saját testét. A kutatók szerint azok, akik maszturbálnak, sokkal nagyobb arányban élnek át remek szexuális élményeket a párkapcsolatukban, mint azok, akik nem. A maszturbáció a szexuális elégedettség megértésében, fejlesztésében és fenntartásában is fontos, és nem szabad, hogy bárki rosszul érezze magát miatta!