A pornófilmeknek vannak pozitív oldalaik is, de legtöbbször irreális elvárásokat ébresztenek az emberekben a szex iránt, aminek egy átlagos ember sem tud megfelelni. Pornófüggők vallottak a The Sun magazinnak arról, hogyan befolyásolta életüket a szenvedélyük.

Sofia Pereira, 28 Az egyedülálló tanuló a tinédzser évei végén kezdett el pornót nézni, mielőtt még elkezdett volna szexuális életet élni. Elárulta, a felnőttfilmek alapján képzelte el a valós szexet is. "Kezdetben nagyon kalandvágyó voltam, a pornó nagyon megmozgatja a fantáziámat, mindenféle technikára és pozícióra is megtanít" – mondta Sofia, azonban nem hallgatta el a felnőttfilmek veszélyeit sem. Az a veszélye, hogy függőséget okoz, volt olyan időszakom, amikor a pornónézés volt az első dolog, miután felkeltem reggel.  Ha pornót nézel, nagyon elszigetelődhetsz, és lehet, hogy a valós szex túlságosan unalmas lesz" – mondta a lány. 

A pornófilmek a valós kapcsolatokra jelentenek veszélytForrás: Thinkstock

Alexander Wale, 29 Az egyedülálló férfi az egyetemen kezdett el pornót nézni, és egyre több időt töltött el a felnőttfilmekkel. Az első valós kapcsolata rá is ment a függőségére. A női pornósztároknak elképesztő testük és hatalmas mellük van, de a normális lányok egyszerűen nem ilyenek. Szégyenemre azt tapasztaltam, hogy jobban élveztem a pornót, mint a valódi szexet. A pornófüggőségem tönkre is tette az első kapcsolatomat" – árulta el Alexander, aki szerint a pornó irreális elvárásokat támaszt az emberekben. 

A nők nem úgy néznek ki, mint a pornósztárokForrás: Thinkstock

Alfie Black, 39 
Alfie iskolás korában kezdett el pornófilmeket nézni. Mire középiskolás lett, egyre durvább filmeket nézett. 22 évesen vesztette el a szüzességét, de hatalmas csalódás volt a számára. Őszintén kiábrándítónak találtam a pornó után"  – mondta Alfie, akinek 32 éves koráig nem is volt hosszú kapcsolata, és most is egyedülálló.

"A pornóhoz nem kell figyelembe venni bárki más érzéseit. Gyakran a kapcsolatok bonyolultak, és én inkább kilépek, és visszatérek a pornóhoz" – árulta el a függő férfi. 

A valódi kapcsolatok sokkal bonyolultabbakForrás: Thinkstock

Chloe Baker, 23 Chloe szintén a barátaival kezdett el pornót nézni, 16 vagy 17 éves korában. Viccnek indult, de azt vette észre, hogy egyre többször nézi egyedül is az erotikus filmeket. Elárulta, hogy a felnőttfilmek tudatosabbá tették őt, rengeteg technikát és trükköt eltanult a filmekből, de alapvetően az igazi szexuális kapcsolatokra hátrányosan hat. A pornó unalmassá teheti a valódi szexet.  A fizikai cselekvésre összpontosít, és nem a szex lelki, érzelmi oldalára, így károsíthatja a kapcsolatokat" – mondta a The Sunnak a fiatal.