Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor vészhelyzetben a repülőgépen az oxigénmaszkok leereszkednek, bármilyen életszerűtlennek tűnik, először magadra kell feltenned, és csak aztán a gyermekedre, mert mindössze 20 másodperc is elég ahhoz, hogy ilyenkor elájulj. Ha a gyermek 7-8 másodpercre el is veszti az eszméletét, abból nem lehet baj, de ha te tennéd ezt magaddal, az végzetes lenne mindkettőtökre nézve.

Ebből az következik, hogy először neked kell létezned, hogy segíteni tudj másokon. Először neked kell boldognak lenned, hogy boldogságot közvetíts és sugározz mások felé. Gyakran az emberek kényelemre vágynak, és nem boldogságra.

A kényelemmel viszont nem jár együtt a boldogság, a boldogságnak ellenben nincs szüksége kényelemre.

Gyakran az emberek kényelemre vágynak, és nem boldogságra Forrás: Thinkstock

Sok módszer van manapság arra, hogy lecsendesítsd az elméd. A jógátol a különböző spirituális gyakorlatokig. Soha nem látott szakmák nőttek ki a semmiből. Lélekmasszőrök, asztrozófusok, és önbizalom edzők sietnek a segítségedre, hogy visszenyerd a lelki békédet, és az elméd végre békés legyen. Viszont itt van egy bibi. Fontos, hogy minél több időt töltsön ebben az állapotban, és ugyan az elméd átmenetileg tud békés lenni, de alapvetően nem ez a természete. A lényednek viszont az. Neki nem kell békésnek lennie, ugyanis ő a béke.

Csak azt tudod visszakapni az életben, amit egyszer elvesztettél. Viszont akkor ott van a félelem, hogy bármikor újra elveszítheted. Azonban ha valami a részed, belőled van, ami te vagy, azt nem tudod elveszteni. Az soha nem is volt tőled távol, csak elhitetted magaddal, illetve az elméddel. Az a valami Te vagy.

A mondatban az elme csupán a tárgy, neked pedig az alany a fontos. Az pedig a te igazi és valós lényed. Ne a színdarabra koncentrálj, ne a színházra, ne a kényelmes, vagy kényelmetlen székekre. Figyelj a rendezőre, mert csak akkor tudsz boldogságot teremteni, ha boldog vagy.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.