Egy a rákmegelőzéssel foglalkozó szervezet készített felmérést arról, mennyire vannak tisztában a férfiak a női nemi szervvel. Kiderült, hogy nagyjából semennyire. A megkérdezettek fele nem tudta beazonosítani az ábrán a nemi szerv részeit!

Biológia órán talán jobban a fejekbe kellene verni az emberi test anatómiáját, ugyanis kiderült, hogy nagy a baj. Egy a rákmegelőzéssel foglalkozó szervezet kutatásából megtudhattuk, hogy a férfiak nagyjából semmit nem tudnak a női nemi szervről, az esetleg felmerülő egészségi problémákról, vagy éppen a rákos megbetegedésekről, és van olyan, aki szerint nem is fontos, hogy ez utóbbiról felvilágosuljon, hiszen ez a nők problémája.

A női nemi szerv a férfiak számára még mindig tabuForrás: Dreamstime

A kutatás eredményét azért hozták nyilvánosságra, mert fel szeretnék hívni a figyelmet a vizsgálatok fontosságára, és az esetleges elváltozások észlelésében a partner is nagy segítség lehet, ha tudja, hogy mit kell nézni. A férfiak felének azonban fogalma sincsen a női nemi szervről: 1000-ből 500-an nem találták meg a hüvelyt egy olyan ábrán, ahol láthatóak voltak a szeméremajkak, a méh, méhnyak és a petevezetékek is. Teljes a fogalomzavar. Hat férfiból egy pedig semmit nem tud az esetleg felmerülő egészségi problémákról, és ez baj. Nagyrészüknek a női test és részei még mindig tabunak számítanak, pedig a férfiak is sokat segíthetnének partnerüknek egy-egy elváltozás észlelésében. A kutatás arra is rávilágított, hogy sok nő pedig nem megy el orvoshoz akkor sem, ha valami rendelleneset tapasztal, pedig a nőgyógyászati vizsgálaton legalább évente egyszer feltétlenül részt kellene venni akkor is, ha nem érzünk semmilyen problémát - írja a Daily Mail