Ha pörgős és szünetmentes szexuális életre vágysz, akkor nemcsak intim együttlét alatt, hanem az után is oda kell figyelni! Íme, öt dolog, amit mindenképpen meg kell tenned szex után, és ezzel elkerülheted a bajt!

1. MosakodásSzex alatt nem figyelünk túlzottan arra, hogy milyen testnedvek keverednek a testünkön, ami így is van rendjén, de utána feltétlenül érdemes egy gyors tisztálkodást tartani, ha nem akarjuk, hogy az oda nem illő baktériumok problémát okozzanak! Illatmentes szappannal, langyos vízzel és egy kis törölközővel megelőzhetjük a gondokat!

Szex után is oda kell figyelni!Forrás: Thinkstock

2. Irány a mosdóNem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy az együttlét után mindenképpen fontos pisilni. Ezáltal is távozhatnak ugyanis olyan baktériumok, amik nem oda valók. A húgyuti fertőzést könnyebben el lehet kerülni így, amely betegség a szexuálisan aktív nőkre jellemzőbb, mivel közösülés közben könnyedén bekerülnek a baktériumok.

 

3. HidratálásA szex is testmozgással és így izzadással jár, ezért fontos, hogy hidratáljuk magunkat, különösképp, ha az együttlét előtt egy-két pohár alkoholos italt is elfogyasztottunk. Csak egy kis vízre van szükség, és máris megelőzzük az esetleges kiszáradást, főleg, mivel a nagy hév közben általában nem is vesszük észre, mennyi folyadékot is vesztettünk!

Egy pohár víz csodát tehetForrás: Thinkstock


4. PamutHa az együttlét után nem a pucéran fetrengést választjuk, akkor arra érdemes odafigyelnünk, hogy milyen fehérneműt húzunk fel. És ez persze nemcsak szex utánra vonatkozik, hanem általában mindenkor: kerüljük a műanyag és nejlon darabokat, mindig részesítsük előnyben a pamutot, mert jobban lélegzik tőle a bőr, és nem is terjednek úgy a bacik!

Nem mindegy, milyen anyagból vanForrás: Thinkstock


5. Elölről hátulraHa már említettük azt, hogy szex után kell pisilni, akkor arról sem szabad megfeledkeznünk, hogyan töröljük meg az intim területünket. Mindig elölről hátulra kell haladnunk, tehát a nemi szervünktől a végbél irányába. Fordított esetben ugyanis még több nemkívánatos baktériummal lepjük el az intim területet!