A hüvelyi szárazság egy olyan betegség, ami előbb-utóbb a legtöbb nőt eléri, főleg, ha nem éppen aktív a nemi életük. Az orgazmus ugyanis sokat segít!

A hüvelyi atrófia vagy szárazság egy kellemetlen betegség, ami idővel sajnos a legtöbb nőt érinti. Ez viszkető, égő érzéssel járhat, és fájdalmas lehet miatta a szex, mégis javasolt az aktív nemi élet a betegségben szenvedőknek is, de így akár meg is előzhető a szárazság kialakulása. Az orgazmus ugyanis erre is gyógyír!

Nagyon fontos az orgazmusForrás: Dreamstime

A csúcsra jutás segíti a hüvelyi szövet egészségének megőrzését, így kevésbé valószínű a gyulladás és a szárazság. Az intimitás – akár egyedül is – javítja a nemi szervekben a véráramlást, ami több oxigénhez juttatja a lenti területet, ez pedig erősíti a szövetet. Nagyon fontos, hogy egészséges szexuális életet éljünk vagy egy partnerrel, vagy magunkkal" – mondta Dr. Louise Mazanti utalva arra, hogy az egyedülállók is érhetnek el örömöket, a szexuális élethez nem feltétlenül kell két személy. Az egészségünk érdekében pedig mindenképpen fontos, hisz a maszturbálással, vagy aktív szexuális élettel megelőzhető vagy gyógyítható a hüvelyi szárazság, nem beszélve arról, hogy az orgazmus a mentális egészségnek is jót tesz.