Kutatások szerint a munkavállakók egyharmada rendszeresen elégíti ki magát a munkahelyén. A szakember szerint ebben semmi káros nincsen, sőt, a magányos orgazmus remek feszültséglevezető lehet, amely után még jobban lehet a munkára koncentrálni. 

 A Metro korábbi kutatásokra hivatkozva azt írja, hogy az alkalmazottak legalább harmada szokott maszturbálni a munkahelyén. A témával kapcsolatban pszichológusok is megszólaltak. Véleményük meglepő: állítják, ezzel semmi gond nincsen.

 

Mark Sergeant, a nottinghami Trent Egyetem pszichológusa szerint  "a munkavégzés szempontjából hatékony, ha néha elvonulsz és kivered. Segít leküzdeni a feszültségeket, és motivációs szempontból is hasznos. Mert így is jutalmazhatod magad, ha egy-egy feladatot sikeresen elvégzel".

Dr. Cliff Arnall pszichológus pedig azzal érvelt, hogy önkielégítés csökkenti az agressziót és a koncentrációs képesség növekedését is elősegíti.

"Maszturbálok az irodában, és kész!"
Ha az irodai mosdók mesélni tudnának, akkor a munkahelyi gyors meneteken felül egész biztosan titkos maszturbálásokról is beszélnének. A Life.hu megkérdezett néhány férfit, a témáról, akik elmesélték tapasztalataikat.

A szakemberek arról is polemizáltak, hogy mi lenne, ha bevezetnék a munkahelyi maszturbációs perceket. A fenti előnyök mellett szó esett az árnyoldalakról is. Megemlítik, hogy ekkor nagyon vigyázni kellene arra, hogy egyes dolgozók ne gondolják azt, hogy ezzel együtt a munkahelyi zaklatás is elfogadottá válik. Szóba került ellenérvként az is, ha netán nem jön össze a dolog, akkor kudarc éri az illetőt, plusz még feszültebb lesz, ami negatívan befolyásolja a munkát.

4 ok, amikor elfogadható az irodai önkielégítés
Szülőként félünk, ha maszturbálni kezd a gyerekünk, barátnőként pedig azért aggódunk, mert pornót néz a pasink. Mindenki önkielégít a filmekben, erről szólnak a dalok, valaki ezzel a technikával fogy, a sztárok ráadásul a halálba szexelik magukat. Mi nők újabban az erotikus regények olvasása közben nyúlunk magunkhoz, így pedig már nem is olyan meglepő, hogy van, aki a munkahelyén hódol az effajta gyönyörnek. A Life.hu összegyűjtötte azokat a helyzeteket, amikor ez el is fogadható.