A Ébredő Szexualitás blog végzett közvélemény-kutatást abban a témakörben, hogy olvasóik mely intim fazonokat preferálják.

Nos, a végeredmény nem meglepő, a női intimfazonok közül toronymagasan a simára borotvált nyert, ezt követik csak a rövidre nyírtak. A férfiaknál változatosabb a kép, náluk a csupasz, a rövidre nyírt és a természetes dús szőrzet is menő. Az is kiderült, hogy a férfiak szeretik, ha borotvált a péniszük, addig a nők egyáltalán nem ragaszkodnak ehhez, sőt... 

Bozontos puncikkal próbálnak rávenni, hogy szeressük a szőrt!
A 23 éves fotós, Rhiannon Schneiderman megelégelte a nemi szerv és annak borotválása körüli felhajtást, és úgy döntött egy önarcképsorozattal kampányol a szőr mellett. A meghökkentő fotókat itt nézheted meg.

"Én magam folyamatos dilemmában vagyok, milyen fazont válasszak. Ki gondolta volna, hogy a férfiak egyötöde és a nők egyhatoda szereti a természetes punci-bozontot?" - írta a blog szerzője Polilili is, aki saját bevallás miatt csak 31 éves kora után kezdte el szeretni a szexet. Elmondta, orgazmusproblámái oka valószínűleg a környezetében uralkodó prüdéria volt, így ő mindenkit arra biztatana, ne kezelje tabuként a szexet. 

Szőrtörténelem: Így jutottunk el az intim csupaszságig

Mikor és hogyan alakult ki az igény az emberiségben arra, hogy a testen növő szőrt gondozni és/vagy eltávolítani kezdje? Mi mindent használtak erre a ma ismert eszközökön kívül, és hogyan alakultak ki ezek az eszközök? Cikkünkben végigjárjuk a szőrtelenítés és borotválkozás évszázadait.