Mindenki örömteli, felszabadult és tartalmas szexuális életre vágyik, de sokan úgy gondolják, hogy ez kizárólag a kémián és a szerencsén múlik. Pedig ez nem teljesen igaz. 

Tény, hogy két ember között vonzalom nélkül soha nem lesz valódi szexuális élmény. De ez nem azt jelenti, hogy nem tehetünk a hosszú távú örömszerzés érdekében bizonyos dolgokat. Több tanulmány is foglalkozott a kérdéssel, hogy milyen külső hatásokkal pezsdíthetjük fel a nemi életünket, és az alábbi eredmények születtek: 

Egyesült Államok 

Az Indiana Egyetem 3990 embert vont bele a kutatásba, ami a nők orgazmusát vizsgálta. Kiderült, hogy a színes, változatos, nyitott szexuális élet 76%-kal növeli a nők libidóját, vagyis tovább vonzódunk ahhoz a partnerhez aki képes velünk együtt megújulni, mint aki a megszokott sémákat követi. Ebbe beletartozik a kreatív előjáték, amelyet szóban, írásban, vagy játékszerekkel is megtehetünk a megszokott dolgokon kívül. 

Ezek a tényezők tehetik még színesebbé a szexuális életedForrás: Thinkstock

Olaszország 

A vörösbor mindenre megoldás. Jót tesz a szívnek, segíti a vörösvérsejt-termelődést, de mint kiderült, a szexuális életünkre is pozitívan hat. Egy ottani kutatás kimutatta, hogy azok a nők, akik napi két pohár vörösbort fogyasztanak, jobban kívánják a szexet, mint a bort nem fogyasztó társaik. 

Franciaország 

A franciák kutatása azt vizsgálta, hogy a kommunikáció milyen hatással van a szexuális életre. A vizsgálat kimutatta, hogy az éleseszű és humoros emberek szexuális élete jobb, mint azoké, akik nem visznek humort a párkapcsolatukba, az intim életükbe. Férfiak és nők is döntő többségben mondták azt, hogy egy humoros partner hosszú távon sokkal izgalmasabb az ágyban is, mint a komolyabban viselkedő típusúak.

A rendszeres nemi élet csökkenti a prosztatarák kockázatát
A maszturbáció és a rendszeres nemi élet - vagy még inkább a kettő együtt -, csökkenti a prosztatrák kialakulásának kockázatát. Ezt állítja legalábbis egy új kutatatás, amit érdemes kipróbálni, baj biztosan nem lesz belőle! Olvass tovább itt...