A női orgazmus rejtélyes dolog, és most újabb különös típusára derült fény! Ehhez sajnálatos módon semmi köze nincs a férfiaknak, csak az élénk fantáziának és a mély álomnak: meglepő, de érintés nélkül is csúcsra lehet jutni!

Amióta világ a világ, a férfiakat foglalkoztatja, hogyan lehet a legjobban kielégíteni a nőket. Természetesen, mivel minden test és nő más, ezért nincs egy konkrét megoldás erre a kérdésre, de bőven lehet mivel próbálkozni: vannak akik a csiklóorgazmusra esküsznek, na meg a hangulat megteremtésére, az előjátékra és intimitásra. Egy biztos, a mindenféle előkészület és izgatás nélküli puszta behatolás nem elég. Most pedig kiderült, hogy a nőknek még érintésre sincs feltétlenül szükségük ahhoz, hogy eget rengető orgazmusuk legyen! 

Se férfi, se érintés nem kell a női orgazmushozForrás: Thinkstock

Kutatások igazolják, hogy a nők képesek alvás közben is elélvezni. Míg ez a férfiakra többnyire csak kamaszkorban jellemző, a hölgyek a felnőtt életükben is átélhetnek intenzív élményeket, miközben az igazak álmát alusszák. Korábbi kutatások azt az eredményt hozták, hogy a gyengébbik nem 37%-a képes a csúcsra jutni alvás közben, de az újabb vizsgálatok szerint ez a szám jóval nagyobb: 80%! És nemcsak álmodják az érzést, a vizsgálatok igazolták, hogy minden olyan fizikai tünetet produkálnak, amit egy tisztességes orgazmus során kell: megnövekedett pulzusszám, felgyorsult légzés, és jelentős hüvelyi véráramlás. Ezen kívül az agyban is mennek végbe változások az álomorgazmus alatt: pontosan úgy, mint a hagyományos élvezés során.

Alvás közben is élveznek a nőkForrás: Dreamstime

Még azok a nők is képesek alvás közben elélvezni, akik egyébként képtelenek partnerükkel eljutni a csúcsra. Ez pedig nem azért van, mert a férfi valamit rosszul csinál, alvás közben egyszerűen megszabadulnak a stressztől, gátlásoktól, szorongástól, amik ébrenlét alatt rendszerint gátolják a csúcsra jutást. Az álomorgazmus előidézése azonban nem egyszerű: az biztosan segít, ha elalvás előtt fantáziál az ember, majd behunyja a szemét, és élvezi az álmait. A póz sem mindegy, a kutatások szerint hason fekve jóval nagyobb az esély az édes álomra...