Ahány ház, annyi szokás. Mindenki másra gerjed az ágyban, de léteznek olyan fétisek, amiket képtelenség kívülállóként megérteni. 

Oculophilia

Így nevezik azt, ha valaki a másik ember szemgolyójától jön lázba. Persze ezt értelmezhetnénk úgy is, hogy szívesen elmereng a másik szeme világában, de a valóság egyáltalán nem ennyire romantikus. Az oculophilia ugyanis abban nyilvánul meg, hogy az illető szívesen nyalogatja a párja szemgolyóját. Azt se tudjuk elképzelni, hogy ki az, aki ezt megengedi a kedvesének. 

Odontophilia

Ez sokban hasonlít az előzőhöz, a különbség csak az, hogy az illető a másik ember fogaira gerjed. Ám ez is jóval több a mosoly iránt érzett vonzalomnál, ugyanis az odontophilia esetében kifejezetten a fogak nyalogatására érzett végtelen késztetésről van szó. 

Döbbenetes dolgok iránt érezhetnek szexuális vonzalmat az emberekForrás: Thinkstock

Ophidicismus 

Ez a zoofília egyik speciális alfaja, amely kifejezetten az állatok hímvesszőjére hasonlító testrészeivel szemben érzett vonzalmat jelenti. Ilyen például a kutya vagy a macska farka (nem a nemi szerve), esetleg a kígyó alakja is. Az ophidicismussal élők szívesen "közösülnek" az állatok ehhez hasonló testrészeivel. 

Olfactophilia / Osmolagnia

Ha valaki ilyen fétissel él együtt, akkor az illető kifejezetten az illatokra reagál szexuális vággyal. A pontos szag vagy illat egyénenként változhat: valaki az almáspite illatára, mások pedig az edzőtermi verejték szagára indulnak be. 

Ornithophilia

Ezt a fétist egészen a 13. századig tudjuk visszakövetni. Dr. Mark Griffiths szexológus elárulta, hogy a madarakkal, szárnyasokkal szemben érzett szexuális vonzalom már ezekben a régi időkben is ismeretes volt. Ekkor a csirkékkel történő közösülés például nem is számított annyira nagy durranásnak, mint most - írta meg a Mirror