A változatosság gyönyörködtet. Főleg, ha a szex kerül szóba. A kutyapózt például nem csupán vízszintes helyzetben lehet kipróbálni, állva is hatalmas élvezethez juthatsz úgy. Ráadásul azoknak sem lesz riasztó, akik ennek a szexpóznak a klasszikus formáját megalázónak érzik. Igen, a kutyapóz elég megosztó tud lenni. 

Miért lehet kedveli a kutyapózt? Mert egyszerű, élvezetes, ráadásul a hímvessző is mélyebbre tud hatolni - így nagyobbnak tűnik -  sok egyéb pozitúránál, már aki ezt szereti. Igaz, nem annyira intim, mint egy olyan szeretkezés, amikor a partnerek egymás szemébe nézhetnek, de van az a helyzet, amikor egy gyors és intenzív menetre vágyik az ember. 

Forrás: Thinkstock

Miért nincs a népszerűségi toplista elején mégsem? Sokan a kutyapózt tartják az egyik legkellemetlenebb szexpóznak. Ezt annak köszönheti, hogy túl fájdalmas lehet, valamint hiányzik belőle az intimitás. Dr. Sara Gottfried szakértő szerint arról van szó, hogy mivel ebben a pózban igencsak mélyre lehet hatolni, ez sokszor több fájdalmat okoz, mint örömöt. A doktornő azt is szóvá teszi, hogy mivel a férfiak gyakran megszakítják az aktust, majd pedig újrakezdik, csökkenhet a nedvesség, ami szintén fájdalmas lehet. A másik probléma a kutyapózzal, hogy hiába lehet őrülten izgató a durva szex, a nőknek mégis csak kell a gyengédség és a szorosabb kapcsolat a párjukkal. A szakértő szerint a gyönyör érdekében érdemes csökkenteni a behatolás idejét, lassítani, és nem olyan mélyre hatolni. Fontos a hát és a nyak simogatása, valamint az apró csókok és a csikló izgatása is.