A szexuális együttlét által boldogság és elégedettség árad szét a testben, ki ne akarná ezt rendszeresen? Pedig vannak olyan nők, és férfiak is, akiknek nincs akkora étvágya, végre kiderült az oka!

Egy kapcsolat elején a szexuális érdeklődés szinte kielégíthetetlen, ez az idő múlásával változik és nemcsak azért, mert már ismerős a partner, és ismerősek az érintések. Kiderült, hogy mivel van összefüggésben az étvágy csökkenése, ami általában sokkal inkább okoz problémát a nőknél, mint a férfiaknál.

A nők nehezebben nyílnak meg, ezért jellemzőbb náluk inkább a szex elutasításaForrás: Thinkstock

Egy új kutatás szerint az érdeklődés összefüggésben van a korral, a mentális és fizikai egészséggel is. A tanulmány 4839 férfit és 6669 nőt szólaltatott meg 16 és 74 év között, akiknek legalább egy szexuális partnerük volt az elmúlt évben. Az eredmények szerint a férfiak 15, míg a nők 34 százalékának szexuális érdeklődése alacsony. Azt is megállapították a kutatók, hogy azoknál gyakoribb ez a jelenség, akiknek volt bármilyen szexuális úton terjedő betegsége. Az is nagyon sokat számít, hogy mennyire kiegyensúlyozottak érzelmileg, ha szex közben küzdenek az elfojtott érzelmeikkel, és képtelenek beszélni róla, akkor kevésbé érdeklődnek az összebújás iránt. A nőkre pedig sokkal inkább jellemző, hogy kevésbé beszélnek a szexről, azzal kapcsolatos érzelmeikről vagy problémáikról - írja a Daily Star. A megoldás lehet az újdonság varázsa, ami nem egy új partnert, hanem új pózt, helyszínt jelent, és persze az ezt megelőző mély beszélgetés!