Régen mindenféle riogatással próbálták megakadályozni, hogy az ember örömét lelje magában, de ez nagy hiba: az önkielégítés nagyon jót tesz az egszségünknek!

Az önkielégítés ma már nem tabutéma, de azért még mindig nem beszélnek róla sokan. Talán még a mai napig kicsit szégyen, ha valaki önmagának okoz örömet, pedig a saját test feltérképezése nagyon fontos lehet a szexuális életünk javításában vagy épp kialakításában is. De nemcsak ezért érdemes minél gyakrabban örömet okoznunk magunknak, hanem azért is, mert egészséges.

Az önkielégítés az önbizalomra és a fizikai egészségre is jó hatással vanForrás: Thinkstock

Kutatások szerint növeli a boldogság érzését, de ezen kívül azok az emberek, akik rendszeresen maszturbálnak, sokkal magabiztosabbak, és így az élet egyéb területein is nagyobb sikereket érhetnek el. Azoknak az embereknek, akik szexuálisan magabiztosak, és többet maszturbálnak, sokkal nagyobb az önbizalmuk az élet más területein is, például a munkahelyen" - nyilatkozta Dr. Chris Donaghue, a Los Angeles-i szexuálterapeuta. Hozzátéve, hogy tapasztalatai szerint ezek az emberek egészségesebbek, és a saját testükkel való viszonyuk is pozitívabb. A férfiaknál a maszturbálás, illetve a rendszeres orgazmus pedig csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát is!