Tényleg elengedhetetlen része a nyögés a szeretkezésnek? Valójában miért is nyögnek a nők szex közben? Nos, ha hiszed, ha nem, erről is készült már kutatás. 

 A Leedsi és a Lancashire-i Egyetem kutatói a hangos szexről írtak tanulmányt, amelyet az Archives of Sexual Behavior szaklapban publikáltak. A tanulmányba 71 szexuálisan aktív nőt vontak be, 18 és 48 éves kor között, akiket a szexuális aktusaik részleteiről kérdeztek.

Kiderült: valóban sok nő ad ki hangokat, nyög szex közben, ám nem feltétlenül akkor, amikor orgazmusa van. Ehelyett, 66 százalékuk azt mondta, azért nyög, hogy a partnere orgazmusát elősegítse, 87 százalékuk pedig azért, hogy a férfi önbizalmát növelje szex közben. Nagyon úgy tűnik, hogy míg a női orgazmus inkább az előjáték során következik be - az orális szex által -, addig a valódi aktus során a nyögések inkább a partner kedvéért történnek, a férfi ejakulációval hozhatók összefüggésbe.

Forrás: giphy.com

A megkérdezett hölgyek közül sokan hozzátették, hogy a nyögést az unalom, a fáradtság, a fájdalom/kellemetlenség érzés ellen is bevetik. Tehát a női nyögés csak egy játék lenne, a férfi előnyére? Kristen Mark szexuálterapeuta szerint kevés tanulmány létezik ebben a témában.

"Ezzel szemben számos, a médiában látható jelenettel bombáznak bennünket, amelyekben a nők nyögése az orgazmussal és a szexuális élvezettel hozható összefüggésbe. Az orgazmus eljátszása semmiképp sem előnyös, hiszen ha azt a jelet adjuk a férfi felé, hogy sikerült elélvezni, ő valóban azt hiszi, miközben ez nem igaz, s a nő a saját helyzetét rontja mindezzel" – mondja Patty Brisben szexuálpedagógus. "A nyögés arra jó, hogy jelezzük, jól érezzük magunkat, izgatottak vagyunk, de ne játsszuk el segítségével az orgazmust!"

Érdekes, hogy az állatvilágban ez hasonlóan működik: a nyögés jellemzőbb és változó az ovuláció idején. A makákó majmoknál például, ugyancsak a hím orgazmusát segíti elő a jellegzetes kiáltó hang. A nyögést mindenesetre valóban arra kellene használni, hogy a nő jelezze a partnere felé, mi esik neki jól, és így megszerzi a saját maga örömét is.